Witam, jestem Laura mam 15 lat, jestem kajakarką. Trenuję już 5 lat ale nie pisze tego żeby się chwalić czy coś w tym stylu tylko chciałabym się zapytać co myślicie o tak częstym trenowaniu, bo ostatnio zaczełam się chyba wypalać i nie wiem czy nie wpływa to już negatywnie na moje zdrowie. Żeby przybliżyć jak to wygląda dam wam przykładowy plan treningowy(nie uwzględnię w kajakartwie dokładnych treningów np. Że na danym treningu zrobiłam 12 startów na kilometr tylko czas który spędziłam robiąc ten trening)
Poniedziałek: Kajakarstwo ok. 90min
Wtorek:Siłownia 5seriiX 10 powtórzeń X6 ćwiczeń (dociąg 45 kg, wycisk 45kg,drążek bez obciążenia, poręcze 10kg obciążenia, barki 25kg, biceps 20kg), kajakarstwo 45min
Środa- Kajakarstwo 90min
Czwartek-Wolne lub kajakarstwo 90min
Piątek- siłownia
6seriiX6powtórzeńX6ćwiczeń lub siłownia obwodowa 12 ćwiczeń (45 sec ćwiczenia 15 sec przerwy, tak się przechodzi na kolejne ćwiczenia) X 6 obwodów, kajakarstwo 45min
Sobota-Kajakarstwo 120 min
Niedziela- Bieg 5km, kajakarstwo (bez tempówek, powiedzmy że lekko) 60min
A i dodam jeszcze że za chwilę zaczynają mi się wakacje i wtedy mam dwa treningi dziennie, oprócz niedzieli wtedy tylko jeden.
Staram się zdrowo odżywiać, mam wyliczone węgle, białko i tłuszcze, poza tym mam odżywki i suple (isotonik do picia na treningach, a z supli bcaa i okresowo kreatyne)
Poniedziałek: Kajakarstwo ok. 90min
Wtorek:Siłownia 5seriiX 10 powtórzeń X6 ćwiczeń (dociąg 45 kg, wycisk 45kg,drążek bez obciążenia, poręcze 10kg obciążenia, barki 25kg, biceps 20kg), kajakarstwo 45min
Środa- Kajakarstwo 90min
Czwartek-Wolne lub kajakarstwo 90min
Piątek- siłownia
6seriiX6powtórzeńX6ćwiczeń lub siłownia obwodowa 12 ćwiczeń (45 sec ćwiczenia 15 sec przerwy, tak się przechodzi na kolejne ćwiczenia) X 6 obwodów, kajakarstwo 45min
Sobota-Kajakarstwo 120 min
Niedziela- Bieg 5km, kajakarstwo (bez tempówek, powiedzmy że lekko) 60min
A i dodam jeszcze że za chwilę zaczynają mi się wakacje i wtedy mam dwa treningi dziennie, oprócz niedzieli wtedy tylko jeden.
Staram się zdrowo odżywiać, mam wyliczone węgle, białko i tłuszcze, poza tym mam odżywki i suple (isotonik do picia na treningach, a z supli bcaa i okresowo kreatyne)