Szacuny
7
Napisanych postów
610
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10639
Zawsze jak pokazują filmy z ameryki to zawodnicy zapasów na treningach noszą takie kaski (w zawodach szkolnych nawet na zawodach)
Czy w Polsce używa się tych kasków.
Jeśli nie to dlaczego? (przecież fajnie jest mieć normalne uszka?)
Szacuny
9
Napisanych postów
4047
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20273
Vitamina gdzie mozna dostac taki ochraniacz jak wkleiles? Widzialem podobny i w walce spisuje sie bardzo dobrze, tzn. bardzo malo przeszkadza. U mnie w miescie dostepne sa inne modele asicsow, w cenie 115 i 130, ale calkowicie inna konstrukcja, ktora zupelnie sie nie spisuje, paski sie zrywaja itp.
Szacuny
0
Napisanych postów
108
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2715
Mam taki ochraniacz, no może tylko inny kolor.
Nie jest taki idealny bo po jakimś czasie materiał na uszach (nie jest aż taki sztywny) zagniata się i w momencie nacisku uderza w ucho ze zdwojoną siłą (straszny ból). Ja poradziłem sobie tak, że podkleiłem spód klejem który to ładnie usztywnił.
Może lepiej kupić jest kask z plastkiem na uszach.
Ogólnie to w kasku niewygodnie się robi, międzyinnymi brak tlenu (pasek na szyji) i dlatego nie jest tak popularny. Natomiast w USA w zawodach uniwersyteckich jest obowiązek noszenia kasku, nie ma wyboru.
Kask można kupić na zawodach zapaśniczych.
---------
Wrestling... for the man it`s real - A. Saitiev
---------
Wrestling... for the man it`s real - A. Saitiev
Szacuny
57
Napisanych postów
10091
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
53086
Kolega,ktory nosi taki ochraniacz twierdzi,ze trudniej z nim wyjac glowe podczas duszenia...
Sam kiedys po kontuzji ucha chcialem taki kupic,ale nie mialem kasy.Uzywalem zamiast tego opaski elastycznej,ale się zsuwa diabelstwo.
JEŻELI DO WYKONANIA TECHNIKI UŻYWAM SIŁY,TO ZNACZY ŻE ŹLE WYKONUJĘ TECHNIKĘ.
"Nigdy za bardzo nie ufaj kobiecie"
https://bundles.sfd.pl/../../buziaki/36.gif[/img] SFD Ju-Jitsu TEAM SFD Ju-Jitsu TEAM SFD Ju-Jitsu TEAM [img]../../buziaki/36.gif" alt="" />
Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.
Fascynacji gorami nie można.