Cześć z racji że aktualnie jestem na masie i trenuje siłowo treningiem kalistenicznym ale nie za wiele pomaga mi on osiągnąć to chce go trochę zmienić i do rzucić ciężar. Plan wyglądał by następująco
Trening FBW - Po dwa ćwiczenia połączone w super serie tj. najpierw robisz ćw. A - odpoczynek 90 sek - ćw. B itd.
3 serie po 5-8 powtórzeń po osiągnięciu 9p zmiana ćwiczenia na trudniejsze lub dołożenie ciężaru.
#A - Podciągnięcia z ciężarem
#A - Przysiad z ciężarem lub Shrip Squat z Hantla
#B - Pike Push Ups ( Dla mnie aktualnie jest to ciężkie ćwiczenie i chciałabym dalej progresować żeby robić HSPU a potem do nich dokładać ciężar ale czy tym zbuduje masę? Jak nie to myślałem nad OHP
#B - Poniedziałek i piątek RDL a w środy zwykły DL
#C - Inverted Row z ciężarem lub Wiosłowanie w opadzie
#C - Pompki z ciężarem(gumy oporowe albo ciężar) lub Wyciskanie sztangi
I na koniec brzuch
#D - Ring Ab rollout
#D - Banded Pallof press
#D - Arch Raise
Ogólnej chciałbym być blisko kalisteniki i progresji z niej związana gdyż po etapie budowy masy mięśniowej chciałabym wrócić do progresji w pozycjach (FL/BL/Flaga itd.)
Proszę o ocenę i co poprawić ewentualnie. Planem tym tylko z samymi ćwiczeniami kalistenicznymi ćwiczyłem już z 4 miesiące i zrobiłem całkiem fajny progres siłowy. Sam trening też jest ok jezeli chodzi o czas bo z rozgrzewka i rozciąganiem zajmuje około 1.20h
Trening FBW - Po dwa ćwiczenia połączone w super serie tj. najpierw robisz ćw. A - odpoczynek 90 sek - ćw. B itd.
3 serie po 5-8 powtórzeń po osiągnięciu 9p zmiana ćwiczenia na trudniejsze lub dołożenie ciężaru.
#A - Podciągnięcia z ciężarem
#A - Przysiad z ciężarem lub Shrip Squat z Hantla
#B - Pike Push Ups ( Dla mnie aktualnie jest to ciężkie ćwiczenie i chciałabym dalej progresować żeby robić HSPU a potem do nich dokładać ciężar ale czy tym zbuduje masę? Jak nie to myślałem nad OHP
#B - Poniedziałek i piątek RDL a w środy zwykły DL
#C - Inverted Row z ciężarem lub Wiosłowanie w opadzie
#C - Pompki z ciężarem(gumy oporowe albo ciężar) lub Wyciskanie sztangi
I na koniec brzuch
#D - Ring Ab rollout
#D - Banded Pallof press
#D - Arch Raise
Ogólnej chciałbym być blisko kalisteniki i progresji z niej związana gdyż po etapie budowy masy mięśniowej chciałabym wrócić do progresji w pozycjach (FL/BL/Flaga itd.)
Proszę o ocenę i co poprawić ewentualnie. Planem tym tylko z samymi ćwiczeniami kalistenicznymi ćwiczyłem już z 4 miesiące i zrobiłem całkiem fajny progres siłowy. Sam trening też jest ok jezeli chodzi o czas bo z rozgrzewka i rozciąganiem zajmuje około 1.20h