Witam Państwa,
Pytanie może głupie może nie, natomiast szukałem podobnego tematu na forum, ale niestety takowy nie istnieje lub nie potrafię się doszukać. Zasadniczo interesuje mnie kwestia oleju/oliwy z oliwek/masła w posiłkach, a mianowicie czy należy je wpisywać w osobnych rubrykach, jeżeli używamy go do smażenia. Zauważyłem, że w niektórych dietach, w kalkulatorach kalorii pojawiają się osobne pozycje -pierś z kurczaka -oliwa z oliwek, a w niektórych jest tylko -pierś z kurczaka oraz inne składniki jakby ten kto ją układał zjadał surową pierś z kurczaka, w niektórych natomiast zauważyłem pozycję typu -jajko -masło, a w innych z kolei -jajecznica na maśle. Jest to oczywiście fundamentalne pytanie, ponieważ precyzja w liczeniu kalorii jest bardzo ważna. Tak więc w jaki sposób powinniśmy to ujmować w kalkulatorze by uzyskać odpowiednią kalorykę posiłku ?
Pozdrawiam
Pytanie może głupie może nie, natomiast szukałem podobnego tematu na forum, ale niestety takowy nie istnieje lub nie potrafię się doszukać. Zasadniczo interesuje mnie kwestia oleju/oliwy z oliwek/masła w posiłkach, a mianowicie czy należy je wpisywać w osobnych rubrykach, jeżeli używamy go do smażenia. Zauważyłem, że w niektórych dietach, w kalkulatorach kalorii pojawiają się osobne pozycje -pierś z kurczaka -oliwa z oliwek, a w niektórych jest tylko -pierś z kurczaka oraz inne składniki jakby ten kto ją układał zjadał surową pierś z kurczaka, w niektórych natomiast zauważyłem pozycję typu -jajko -masło, a w innych z kolei -jajecznica na maśle. Jest to oczywiście fundamentalne pytanie, ponieważ precyzja w liczeniu kalorii jest bardzo ważna. Tak więc w jaki sposób powinniśmy to ujmować w kalkulatorze by uzyskać odpowiednią kalorykę posiłku ?
Pozdrawiam