Witam,
wiem, że ilość kcal w mięsie jest różna bo np. jeden kawałek karkówki ma więcej tłuszczu, inny mniej.
Jeżeli produkt jest nowy, zawsze szukam info o jego kaloryczności w kilku źródłach.
Ostatnio przyrządzałem żeberka, i według wszelkich tabel wychodziło, że w 390 gramach jest ok 900 kcal (według niektórych nawet 1200).
A po przyrządzeniu i wyjęciu kości było 200 gram mięsa. Jakim cudem w takiej ilości może być 900 kcal? A nie znalazłem na żadnej stronie niższych wartości.
Podobnie z karkówką. Jest tłusta, ale ponad 600 kcal w 250 gramach mięsa?
Uważacie, iż te wszystkie tabele kaloryczności są prawidłowe? Pytam, bo mimo iż jestem na redukcji nie chcę jeść za mało. Posiłki są sycące, głodny nie chodzę, ale od pewnego czasu prześladuje mnie myśl, że mogę nie jeść tyle kcal ile wylicza mi np. strona potreningu
wiem, że ilość kcal w mięsie jest różna bo np. jeden kawałek karkówki ma więcej tłuszczu, inny mniej.
Jeżeli produkt jest nowy, zawsze szukam info o jego kaloryczności w kilku źródłach.
Ostatnio przyrządzałem żeberka, i według wszelkich tabel wychodziło, że w 390 gramach jest ok 900 kcal (według niektórych nawet 1200).
A po przyrządzeniu i wyjęciu kości było 200 gram mięsa. Jakim cudem w takiej ilości może być 900 kcal? A nie znalazłem na żadnej stronie niższych wartości.
Podobnie z karkówką. Jest tłusta, ale ponad 600 kcal w 250 gramach mięsa?
Uważacie, iż te wszystkie tabele kaloryczności są prawidłowe? Pytam, bo mimo iż jestem na redukcji nie chcę jeść za mało. Posiłki są sycące, głodny nie chodzę, ale od pewnego czasu prześladuje mnie myśl, że mogę nie jeść tyle kcal ile wylicza mi np. strona potreningu