Szacuny
1
Napisanych postów
40
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
7056
Witam wszystkich,
Planuję zakup w najbliższym czasie kamizelki z obciążeniem regulowanym do treningów w domu. Interesują mnie te o wadze około 30 kilogramów.
Miałaby służyć głównie do podciągania z obciążeniem, przysiadów, pompek i podbiegów pod górkę z małym obciążeniem. Znalazłem taką ofertę firmy Bushido. Swoje kosztuje, ale wygląda (przynajmniej tyle) na solidną. Równe rozmieszczenie ciężarów z przodu i tyłu, ich regulacja oraz przede wszystkim, że obciążenie to nie jest jednolity stop i jako tako powinno się dopasować do ciała. Co sądzicie o ten modelu czy macie może jakieś inne warte polecenia?
Tu wprowadź tekst linku...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Polecam kamizelkę 30 kg, przydaje się w podciąganiu, dipach, pompki akurat niewygodnie na ziemi (pozostałe warianty spoko), rzepy długi okres wytrzymują i można je zawsze zastąpić starym paskiem od spodni lub sznurkiem (o tym dopiero po dluuuugim okresie użytkowania możesz myśleć). Przyjemniej się robi aniżeli z pasem do obciążenia na lędźwiach.. :) Jeszcze mogę dodać, że wygodna. Mam podobną (tigny)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
Wygląda spoko. Nie korzystałem z tej firmy ale miałem okazję spróbować 20-sto kilowej kamizelki. Porobiłem w niej statyczne ćwiczenia typu podciąganie, pompki czy trochę bardziej dynamiczne jak burpees czy thrusters. Generalnie są spoko, sprawdzaja się i jeśli tylko będzie dobrze dopasowana (A są regulowane) to będzie ok.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
mi nie krępowała ruchów. Nie osłaniała żadnego ze stawów, więc problemów nie było. Generalnie jedyne co może lekko utrudniać to formy ćwiczeń gdzie ręce chciałbyś prowadzić blisko tułowia(np we jakiejś wersji pompek) ale to nie jest coś czego nie można "przeskoczyć". Co do dotyku, ja nie ćwiczyłem tym na gołe ciało,a na t-shircie. Kwestia higieny dla mnie.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
1
Napisanych postów
40
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
7056
Jeszcze taka kwestia na temat zdrowia. Robiąc przede wszystkim wykroki, półprzysiady, pompki i podciąganie "zdrowsza" dla kręgosłupa jest kamizelka czy plecak z hantlami?
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
Kamizelka ponieważ ciężar jest w miarę równo rozłożony po obu stronach kręgosłupa(tzn z przodu i z tyłu). Przy plecaku całość jest z tyłu, co powoduje nierownomierny rozkład sił.
Szacuny
34741
Napisanych postów
25134
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282562
kamizelka ( ja wyżej wspomnaine dlaczego ) dużo ćwiczyłem z plecakiem w domu i wielokrotnie ciężar przemieszczał się nie tak jak powinien podczas wykonywania wielu ćwiczeń ponadto cały ciężar skupiony jest w dolnej części kręgosłupa co mocno go obciąża w przypadku osób o słabym Core