Szacuny
63
Napisanych postów
4465
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
84864
daget7
Tak z ciekawości - ile kalorii spalasz na tej bieżni w 30min?
Jesli wierzyc odczytom zbiezni to jakies 400 kcal (ja im nie wierze). Mam wolne tempo, 9 km/h to trucht. Z tym, ze chyba nawet obnize do szybkiego marszu teraz bo mam za wysokie tetno, pomiedzy 150 a 160.
DT - PULL 1
Jak wspominalem - trening znow wieczorem. Wczoraj mi sie dobrze nawet cwiczylo, a triceps wrecz epicko - we francuskim weszlo 44.5 kg na lamanym na 8 ruchow. Mimo to jednak wole trening za dnia i na czczo
A dzis:
1. Uginanie lezac
2. MCNPN ze spinaniem posladow
3. Wioslo sztanga
4. Sciaganie za kark
5. Szrugsy
6. Face pull 7. Bic
8. Brzuch
Szacuny
2
Napisanych postów
1106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
14069
Po ile serii w ćwiczeniu? Jak na francuskim technikę zachowałeś to ciężar może być :) Ostatnio przeczytałem, że ten mięsień (triceps) woli mniej powtórzeń większym ciężarem (w stosunku do bicepsa). Chociaż na łapy bym uwagi nie zwracał..robić byle robić i tyle :P
Szacuny
2
Napisanych postów
1106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
14069
A to nie jest tak, że ciężar powinien być dobrany i 4 serie i basta? :D Często ćwiczę sam i nie proszę nikogo o asekuracje ale jak już proszę przy ostatniej serii i mam dobry dzień to machnę 1-2 powtórzenia dodatkowo....ale całą serie to raczej bym nie dał rady. No i jaki jest sens tak katować mięsień? :D Lepiej dodaj kilogramów na następnym treningu nić yebać więcej serii :P
Szacuny
63
Napisanych postów
4465
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
84864
Oj Ejdem Ejdem, duzo do poczytania jeszcze masz, i pewnie niemniej do doswiadczenia skoro piszesz o katowaniu miesnia. Ja wlasnie czuje ze po 4 seriach to go dobrze rozgrzewam i troche podpompuje. Jeszcze nie robilem, ale jak przejde na splita to dam system 10x8 czy jakies 8x8. Zobacz sobie przykladowo co to jest German Volume Training.
Szacuny
2
Napisanych postów
1106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
14069
Ja to wszystko kumam (no albo chociaż wiem co w trawie piszczy). Ale chyba lepiej zrobić 4 serie z określoną liczbą powtórzeń, zapamiętać ciężar, za tydzień zrobić progres. Bo tak to raz łącznie dasz taki wysiłek a raz tak. Czy to ma sens?
Co innego jakiś system treningowy co innego takie dorzucanie. Czy się mylę?
Każdy organizm też jest inny dlatego luźno pytam. Sam robię serie 1-2 serie rozgrzewkową tylko przy pierwszym ćwiczeniu. Później jak jestem cały rozgrzany to nie potrzebuję :P
Ale ja zawsze bylem dziwny i może dlatego tak jest.
Zmieniony przez - Ejdem w dniu 2013-01-24 10:12:46