Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kaptury 3 x w tygodniu??

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2838

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 730 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 20117
Siema nigdy nie ćwiczyłem kapturów więc teraz są nieproporcjonalne do reszty. postanowiłem ćwiczyć je 3 x w tyg aby szybko je zbudować co wy na to? dodam że robie jedno ćwiczenie( siadam na ławeczne z pionowym oparciem i unosze hantelki- szrugsy)

siłe słonia szybkość gada da ci tylko lemoniada

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 35 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 84647
Po prostu zacznij je ćwiczyć raz w tygodniu, po plecach albo po barkach.
3x to zły pomysł. Pamiętaj, że więcej nie znaczy lepiej, a liczy się jakość, a nie ilość.

Polecam robić (jak wspomniałem po plecach lub po barkach - jak wolisz) jedno ćwiczenie: szrugsy ze sztangielkami stojac 4x12

Tyle wystarczy, nie od razu Kraków zbudowano.

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 442 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3803
POJE*ALO CIE RAZ TO MAX
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 1293 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7539
i tak sie konczy olewanie niektorych partii miesniowych
najpierw sobie olewaja, a gdy ni cwiczone zaczynaja odstawac od reszty
chca jak najszybciej nadgonic

ten post powinien byc przestroga dla wszystkich poczatkujacych, ktorzy nie cwicza jakichs miesni, tylko dlatego ze im sie nie chce (szczegulnie nog, bo tych jest najwiecej)

www.pajacyk.pl - Kliknij w brzuszek Pajacyka,
a pomożesz nakarmić głodne dziecko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dobra ty ja wcześniej w dom u cwiczyłem od 2 tyg na siłke chodze. w domu mialem tylko drązek i poręcze

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 874 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4729
i są już takie nieproporcjonalne ?
A kiedy czas na regeneracje kapturoof ? Brak regeneracji = przetrenowanie = brak przyrostu. Jeśli na początku trochę nimi przykozaczysz to później szybko złapie cie zastój. Ćwicz 1x w tygodniu 3-4 serie 10-12 powtórzeń dobierz nieduży ciężar i niezbyt mały. Grunt to przytrzymywać w szczytowej fazie szrugsów na czas 1-2 sekund, wykonywać powoli i wczuwać się wkażde powtórzenie. Znam gościa co robi beznadziejnie szrugsy, odwala na chama i niestety jego czworoboczny wygląda jak pół chooja spod kołdry.

[ [] N S T R |_| [ T | [] N
T | M E
A G A | N

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
dobra ja sie dołącze tutaj nei chce mi sie posta zakładać biceps w dniu pleców ale jak robie w dniu pleców to eni moge go wykorzystać i czuje żę dało by rade więcej no ale nei moge , jak sobie poćwicyzłem plecy i next day bicek było fajnie duzo lepiej mi sie ćwiczyło i w końcu nei wiem po 4 tygodniach bicek sie prawie nie ruszył z miejsca i nei wiem robić go dzień po czy zostawić w dniu plecków ps dietka zbilansowana ładnie reszta idzie ale bicek w porównaniu do rozwoju tricka to masakra hrhrh
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dobra zejde na 2 razy w tyg:) jak nie bedzie efektów to raz. Chyba aż takiej dużej dysproporcji u mnie nie ma ---> https://www.sfd.pl/temat175342/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 874 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4729
niwix zapodaj swój plan pleców i bica oraz napisz co ćwiczysz w przeddzień a co następnego ?

[ [] N S T R |_| [ T | [] N
T | M E
A G A | N

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 12917 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 86041
Krugero---> dużaaaaaaa dysproporcja ćwicz 1x w tyglu napompowany masz bic nieźle ale bareczki i kaptury odstają

disik

wiosłowanie sztangąw opadzie 4x12
wiosowanie sztangielką 4x12
dzieńdobry 4x12
szrugsy3x20

i bic w podporze o kolano 15 12 10 8 --> mały ciężar technika głównie
i potem uchwyt młotkowy 15,12,10,8

połączenei standardowe mam 3x w tyglu , i chciałem tak środa klatka tric , piatek plecki sobota biceps ( ekstra mi sie ćwiczy ale nei wchodzi jakośw rozmiar eni wiem i potem poniedziałek bareczki i brzuch ps wiem nei ma nóg ale nie moge ćwiczyc jeszcze tzn ćwicze na rehabilitacjach nogi

do całego planu linke moge daćhrhrh , no ogólnie czy jest sens żebym hmmm lepiej , albo ciężej moze robił bica czyli w sobote , czy jużlepiej go dojechać po plecach mimo że nei czujetego co w sobote po treningu , bo jest tak w piątek 70% bic zrobiony w sobote 100% a wszytko przez te plecy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 35 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 84647
Krugero: to po co się nas pytasz, skoro i tak wiesz lepiej? ćwicz nawet 5x w tygodniu, nam to wisi, to Twoje kaptury! Tylko jaki jest sens pytania o radę kogoś madrzejszego trochę w kwestiach treningu skoro na końcu i tak manifestujesz swoją 'wiedzę' olewając to co WSZYSCY Ci radzą?
Pfff...

niwix: źle to porozkładałeś, nie do ruszenia jest układ z plecami i bicepsem w środku tygodnia - dlaczego? poczytaj Atlas Ćwiczeń!

Zostaw bic w dzień pleców, jest on wówczas wstępnie zmęczony po ćwiczeniach na grzbiet angażujących po części i dwugłowe ramienia, dlatego potem nie trzeba zbyt ciężkiego treningu, żeby ładnie go napompować
Tak jak piszesz, głównie technika, ciężar wg możliwości, taki, aby wykonać zamierzoną ilość powtórzeń poprawnie technicznie

Co do Twojego treningu: lipne trochę ćwiczenia dobrałeś - dwa izolowane! Brak podstawowego, proponuję:
- sztanga podchwytem 12/10/8/8 lub 4x12 z progresją (1 przypadek) lub bez (jeśli 4x12)
- któreś z ćwiczeń, które robisz teraz - proponuję w podporze o kolano 4x10

Spróbuj w ten sposób, jeśli dietka jest, to musi ruszyć!

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

klata

Następny temat

Masakryczne ćwiczonko na bica

Spalanie
Polecane artykuły