Zalewa
Sok z ananasa(pokrojony zmiksować blenderem) dopełnić do szklanki wodą+2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka kucharka i 1 łyżka mąki ziemniaczanej(opcjonalnie).
Do smaku sól, pieprz, majeranek, czosnek a następnie wszystko razem wymieszać.
Karkówkę(około1 kg) pokroić w plastry zalać zalewą i do lodówki na noc .
Następnego dnia przełożyć karkówkę DO RĘKAWA przekładać NA PRZEMIAN plastry karkówki i ananasa, zalać wszystko zalewą.
Piec w rękawie około 1 godziny 190 C.
PODAWAĆ Z RYŻEM KARY LUB ZIEMNIAKAMI.
SMACZNEGO
PS: Karkówka wychodzi miękka, krucha.
1KG Karkówki i 1 kg Ananasa ( Ananas dodajemy w zależności czy chcemy bardziej słodkie)
BTW:
B:165g
T:232g
W:104g
(BTW orientacyjne z tabele-kalorii)
Więcej w moim dzienniku:
https://www.sfd.pl/Dziennik_pokonać_własne_słabości.....Vol_2-t914885.html
Sok z ananasa(pokrojony zmiksować blenderem) dopełnić do szklanki wodą+2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka kucharka i 1 łyżka mąki ziemniaczanej(opcjonalnie).
Do smaku sól, pieprz, majeranek, czosnek a następnie wszystko razem wymieszać.
Karkówkę(około1 kg) pokroić w plastry zalać zalewą i do lodówki na noc .
Następnego dnia przełożyć karkówkę DO RĘKAWA przekładać NA PRZEMIAN plastry karkówki i ananasa, zalać wszystko zalewą.
Piec w rękawie około 1 godziny 190 C.
PODAWAĆ Z RYŻEM KARY LUB ZIEMNIAKAMI.
SMACZNEGO
PS: Karkówka wychodzi miękka, krucha.




1KG Karkówki i 1 kg Ananasa ( Ananas dodajemy w zależności czy chcemy bardziej słodkie)
BTW:
B:165g
T:232g
W:104g
(BTW orientacyjne z tabele-kalorii)
Więcej w moim dzienniku:
https://www.sfd.pl/Dziennik_pokonać_własne_słabości.....Vol_2-t914885.html