mam takie pytanie odnośnie dwóch rzeczy wymienionych w tytule - mianowicie jak wygląda proces zdobywania karty PRO IFBB, a następnie kwalifikacje na Olimpię? Nie zagłębiałem się w to nigdy specjalnie, ale dziś uczestniczyłem w dyskusji na ten temat i po prostu jestem ciekawy. Wg mojej (dosyć okrojonej) wiedzy:
1. Karta zawodowca - zdobycie określonej liczby punktów na zawodach z serii NPC lub ich wygranie uprawnia zawodnika do otrzymania karty PRO
2. Wjazd na Olimpię - zdobycie określonej liczby punktów na zawodach z serii PRO uprawnia zawodnika do udziału w Mr O.
Ale czy w Olimpii mogą brać udział tylko zawodnicy startujący w ramach IFBB, czy inne federacje też są do tego uprawnione? Czy (czysto teoretycznie) np Piotrkowicz po zdobyciu MŚ mógłby wziąć udział w tych zawodach?
Nigdzie na forum nie znalazłem informacji na ten temat, więc byłbym wdzięczny za odp. Najbardziej liczę na wypowiedź nr.1, bo jest chyba najbliżej tematu.
Aha, żeby nie było - nie mam zamiaru zdobywać karty PRO, cenię sobie moje wnętrzności w obecnej postaci