Siema chciałbym zdać na karte pływacką, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Nie potrafię dobrze pływać na grzebiecie, a właściwie po swojemu, bo sam uczyłem się pływać. Czy technika przepyłnięcia na grzbiecie musi być typowo sportowa?
Co do dowolnego stylu to może to być kraul ratowniczy (tj. bez zanurzania głowy)?
Jak trenować pod karte pływacką?
Czy jeśli będę gotów to moge po prostu podejść do ratownika na byle jakim basenie i powiedzieć, że chciałbym zdać?
Zmieniony przez - 5LiZ w dniu 2013-06-28 18:14:09
WOPRKartę pływacką może uzyskać osoba, która zda egzamin obejmujący:
Przepłynięcie w wodzie stojącej dystansu 200 m w dowolny sposób i dowolnym czasie, w tym przynajmniej 50 m stylem grzbietowym albo przepłynięcie z prądem wody 400 m w dowolnym czasie i w dowolny sposób, w tym przynajmniej 100 m stylem grzbietowym.
Wykonanie skoku do wody z wysokości co najmniej 0,7 m.
Przepłynięcie pod lustrem wody przynajmniej 5 m w wodzie stojącej lub 15 m z prądem wody – start z wody.
Nie potrafię dobrze pływać na grzebiecie, a właściwie po swojemu, bo sam uczyłem się pływać. Czy technika przepyłnięcia na grzbiecie musi być typowo sportowa?
Co do dowolnego stylu to może to być kraul ratowniczy (tj. bez zanurzania głowy)?
Jak trenować pod karte pływacką?
Czy jeśli będę gotów to moge po prostu podejść do ratownika na byle jakim basenie i powiedzieć, że chciałbym zdać?
Zmieniony przez - 5LiZ w dniu 2013-06-28 18:14:09