Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
290
Jeśli chcesz kupić kask na sparingi to raczej kup kask w stylu tego mastersa tzn. zwykły skórzany ale koniecznie z wbudowanymi osłonkami pod oczy. To bardzo istotne. Nie kupuj do sparingów odkrytych kasków jak np. ten.:
http://mmaniak.pl/twins-special-kask-competition-p-146.html ponieważ nie osłaniają ci kości jarzmowych, które są najbardziej podatne na kontuzje w sportach uderzanych. To są kaski typowo turniejowe.
Kasku, który wymieniłeś w pierwszym poście raczej nie kupuj ponieważ są to kiepskie kaski do sparingów - ograniczają bardzo pole widzenia i są niewygodne. Nie są przeznaczone do sportów walki. Zauważ, że żaden szanujący producent sprzętu do sportów uderzanych i MMA nie produkuje kasków tego typu. Kask z osłonkami na kość jarzmową na pewno spełni twoje oczekiwania w kwestii ochrony i będzie znacznie wygodniejszy.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Może o samym kasku się nie będę wypowiadał, ale o tym że przepłacisz , jeśli weźmiesz z allegro - owszem. Wejdź na stronę producenta, a tam nawet w detalu, ów kask ok 30 zika taniej.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
232
Tak własnie mialem to samo zrobic na stronie firmy BUSHI ten kask kosztuje 100zł , a czego na temat kasku sie nie chcesz wypowiedziec?? Wypowiadajcie sie ludzie jak myslicie dobyr ten kask czy nie??
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
232
Tak jest zabudowany , ale kratke sie zdejmuje , ale nie chodzi o to... kask jest w przystepnej cenie i jest z pianki , to by był mój pierwszy kask , wiec sie za bardzo nie znam , mi sie wydaje ze jest w porządku , ale chcialem zasiegnąc opinii tych którzy sie znają na tym sprzęcie dobrze .
Szacuny
8
Napisanych postów
2090
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
44011
Miałem troszeczkę inny , ale powiem szczerze kaski z kratkami nie nadają się jak dla mnie na treningi.Zawsze chwila sparingu, ściągałem i wolałem bez trenować ponieważ widoczność ograniczona i ciężko mi było w nim oddychać ponieważ miał zabudowaną brodę.
Osobiście nie polecam