Szacuny
2
Napisanych postów
400
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9058
Witam, chcialbym zapytac czy sa jakies sposoby na ochrone nosa podczas sparingow. Konkretnie chodzi mi o kask oczywiscie. Takie otwarte raczej nie ochronia przed prostym na nos. Słyszalem o zamknietych, moze ktos wie jaki jest komfort walki w czyms takim, i co o nich sadzicie?
Pozdrawiam
Szacuny
30
Napisanych postów
1465
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5238
Co wy z ta gardą?
Najlepsi bokserzy świata dostają z 400 ciosaów z tego 200 CELNYCH podczas pojedynku, mimo że mają mistrzowsko opanowana gardę
Garda gardą a w ryj i tak się dostanie.
My urzywamy kasków bez ochraniaczy na nos, bo to bardzo przeszkadza w widoczności. Krew z nosa się leje tonami, ale walczymy dalej bez złaman.
Więc jeśli się boisz złamań, to kup po prostu mega miękie i wielkie rekawice. Takie jak maja te kobity w walkach w kisielu, mają chyba z 50-60 cm pierza między reką a końcem rękawicy
1
Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje Nie klikaj http://wortal.prv.pl
Szacuny
1
Napisanych postów
231
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2905
Ja osobiście uważam że sam kask jest baaardzo niewygodny, a taki z ochroną na nos to już glupota, ponieważ mało się w nim widzi, no i jest niewygodny.
"Tańczę jak motyl i kłuję jak pszczoła"
Zobaczcie i ocencie też moją stronkę ze śmiesznymi rzeczami jeśli chcecie poprawić sobie humor:
http://sooro.w.interia.pl
Szacuny
0
Napisanych postów
89
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1295
to jest taki sam kask tylko ma tarczke ochrona na twarz
na pewno jest mniej wygodny ale do wszytkiego mozna sie przywyczaic ,nie polecam Ci go poniewaz gdy bedziesz mial walke lub jakies spiecie na ulicy nie ebdziesz przyzywczajony do trzymania dobrej gardy...
"ryj nie szklanka" ;d
http://www.ring.ghnet.pl/ ;]
Szacuny
2
Napisanych postów
400
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9058
A ma ktos z was taki kask z kratka? Rozumiem ze to napewno bedzie niewygodne, ale zalezy mi na zachowaniu mojego nosa bez modyfikacji. A mysle ze jakos moze sie przyzwyczaje.
Szacuny
4
Napisanych postów
174
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
606
Ten kask da Ci tylko zgubną pewność. : / Jeżeli dbasz o nos, to naucz się trzymać gardę wyżej i reagować na ciosy proste. Możesz też pochylić nieco głowę tak aby te ciosy schodziły potem na policzki, a nie pod nos na wargi. Pamiętak że zły nawyk ciężko jest zmienić, a w systuacji bez ochraniacza (extremalnie mówiąc - ulica) pokpisz sprawę. : )
Szacuny
2
Napisanych postów
400
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9058
Nie spoko, 3 lata cwiczylem karate, a teraz od roku boks. Wiec mniej wiecej wiem co i jak. Technike wydaje mi sie ze jak na moj starz mam nie najgorsza, po porstu chcialem zmniejszyc jak najbardziej ryzyko.
Szacuny
2
Napisanych postów
145
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3009
kumpel kupił taki na allegro, krate można było zdejmować, ponieważ była bardzo ograniczona widoczość ( nawet pomimo "tunningu" - wycieciu jednej belki na d oczami) Osobiście walczyło mi sie w nim bardzo niewygodnie, niepolecam