Witam. Chciałbym wprowadzić do mojej diety kaszę jaglaną. Na stronie ilewazy są podane wartości kaszy jaglanej. Surowa w 100 g ma 68 g węglowodanów a gotowana tylko 22 g. Czy ta strona mówi prawdę? Czy może kasza jaglana traci wartościowości podczas gotowania?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nic nie traci.
100 g surowe kaszy po ugotowaniu wazy więcej niż 100 g. Ile nie wiem, wszystko zależy, jak bardzo ją "rozgotujesz"
Dlatego wszystko ważymy przed gotowaniem/smażeniem/pieczeniem. Surowe mięso, suchy ryż/makaron.
100 g surowe kaszy po ugotowaniu wazy więcej niż 100 g. Ile nie wiem, wszystko zależy, jak bardzo ją "rozgotujesz"
Dlatego wszystko ważymy przed gotowaniem/smażeniem/pieczeniem. Surowe mięso, suchy ryż/makaron.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
zawsze patrzysz na wartość przed obróbka, węglowodany magicznie nie znikają, a kasza nabiera wody, stad w 100g ugotowanego produktu(czyli mniej więcej 30g surowego) wg tabel ma mniej węglowodanów.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Mieso traci wodę ryż ją ciągnie, wrzucasz do gara worek ryżu waży 100g, ma ok 70g węgli, gotujesz wyjmuejsz ważysz ma 250g ale to nadal jest 100g i 150g wody, więc 00g surowego to 250g ugotowanego, 35g węgli to 50g surowego 125 ugotowanego.
Waż wszytsko przed obróbką i w tabelach szukaj produktów przed obróbką surowych
Waż wszytsko przed obróbką i w tabelach szukaj produktów przed obróbką surowych
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
klucie pod sercem a jedzenie ryb
Następny temat