Szacuny
3
Napisanych postów
669
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4350
Ugotowalem sobie kasze manne z dwoch litrow mleka... Zrobil mi sie praktycznie kit... Szkoda mi wywalac bo mleko kupilem za swoje pieniadze... Z kakaem tym razem mi nie smakuje. Blagam was! Doradzcie mi co moge z nia zrobic (jakies sposoby przyrzadzania) Tylko szybko, bo ta manna nie bedzie wiecznie lezec.
"W zyciu trzeba dochodzic do celu po najmniejszej linii oporu"
Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
646
Obawiam się, że już nic z tym nie zrobisz. chyba, że jeszcze przed skończeniem gotowania dolałbyś mleko.. jeśli chcesz, to spróbuj podgrzać to na malusim gazie cały czas mieszając i dolej mleko.. może się uda :)
nio i smacznego życzę :)
A jeśli chodzi o kaszę manną, to ja ją osobiście też dość często jadam, bo uwielbiam. Tylko ja to robię tak: zetrę na dużej tarce dwa jabłka, do tego na mniejszej tarce ze dwie marchewki i dodaje do tego biały ser podziobany widelcem.. mówię Ci, pychotka :)
Szacuny
3
Napisanych postów
669
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4350
Zrobilem tak rano, poniewaz mimo iz zjadlem tego ochydztwa juz 2 talerze, to w garnku zostalo gdzies 4 razy tyle. Jestem twardy jak moje muskuly, ale kazdy kiedys przegrywa.
"W zyciu trzeba dochodzic do celu po najmniejszej linii oporu"
Szacuny
2
Napisanych postów
230
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4899
Co do gotowania kaszy manny ( czyli tzw. grysiku ) który sam jem co rano :) To wygląda to w ten sposób - proporcje do zupy mlecznej : 0,5 litra mleka na 3 płaskie łyzki stołowe kaszy manny!! Teraz najwazniejsze !! Z tego 0,1 l mleka mieszasz dokładnie z kaszą ( tak aby było bez grud ) a pozstałe 0,4 litra mleka doprowadzasz do zagotowania! Gdy mleko zagotuje się, dodaj rozpuszczoną mane i wszytsko razem gotuj ( mieszkając ciągle :) ) jeszce przez ok 3 min. To wszytsko !!