...
Napisał(a)
Witajcie , chciałem was zapytać o posiłek. Uwielbiam kaszę mannę z mlekiem i dodatkiem WPC, ale jak wiadomo nie jest to dobre żródło węglowodanów. Czy zastąpienie kaszy manny na Mąkę ryżową będzie lepszym wyborem? Mąką ryżowa + 50/50% mleka z wodą oraz dodatek WPC aby powstał kleik. Ew. kaszki ryżowe dla dzieci ale to raczej przetworzona mocno rzecz bo jednak dla dzieci i ich delikatnego układu pokarmowego.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To zależy od całościowej diety . Jeden posiłek to mało informacji
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Dla czego uwazasz ze kaszka manna jest zla? Ja uzywam i kaszki i kleiku ryzowego po treningowo, uwazam ze to bardzo fajne opcje na wegle.
Zmieniony przez - althetic w dniu 2023-03-25 16:05:34
Zmieniony przez - althetic w dniu 2023-03-25 16:05:34
...
Napisał(a)
Z tego co wyczytałem na forum SFD w tematach o kaszy manny udzielający się w temacie użytkownik Flex1976 uznał kaszę mannę za najgorszą ze wszystkich , i za tym poszła większość Ekspertów z tego forum - dlatego napisałem że jest kiepska. Chyba że coś się zmieniło. Flex, Aktualnie jestem na redukcji , moje makro to 2550kcal , i ja jestem leniwy co do robienia jadła i nie przeszkadza mi jedzenie tego samego codziennie. Ew jak już mi się znudzi zmieniam na nowe rzeczy. Aktualnie zacząłem jeść 2x dziennie Kurak + Ryż ,Wątróbka lub żołądki kurczaka , WPC po treningu , i z rana raz jem Jajecznice no i chciałem na zmianę z tą Kaszą Manną z WPC i mlekiem. Jezeli nie jest to zły produkt ta kasza :) Oczywiście Warzywa , sałatki znajdują się w diecie , oraz uzupełniam witaminy itp.
Zmieniony przez - Japczyk w dniu 2023-03-25 16:09:44
Zmieniony przez - Japczyk w dniu 2023-03-25 16:09:44
...
Napisał(a)
Tak jak wyzej , jeden posilek o niczym nie swiadczy i nie zaprzepasci diety, trzeba patrzec na caloksztalt i tak dopasowac zebys wytrzymal na tej diecie latami, a nie na pare tygodni :)
...
Napisał(a)
Jak np po treningu to jest spożywane to jest bez znaczenia, czy to manna, jakiś kleik ryzowy, jak nie ma czasu na posiłek też się można tego typu produktami ratować
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Może źle zrozumiałeś, albo po prostu wyrwane z kontekstu. Manna czy kleik ryżowy są fajnym źródłem węglowodanów, szczególnie po treningu, lekkostrawne dostępne w fajnej formie. Być może chodziło o to, że spośród grupy produktów kaszowych jest najmniej wartościowa? Wtedy i owszem, bo jeżeli chodzi o ilość mikroelementów, czy błonnika to faktycznie wypada blado w porównaniu z innymi chociażby gryczaną, owsianą czy jęczmienną
natomiast jeżeli pilnujesz diety i korzystasz z niskoprzetworzonej żywności, dbasz o odpowiednią podaż mikroelementów w innych posiłkach to ten jeden nie zaważy na tym żeby czegoś brakowało

1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Dodaj i się nie przejmuj , dieta jak jest urozmaicona i jeśli zawsze po treningu pasuje dać ci manne to daj
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Idealny szybki posiłek po treningu
...
Napisał(a)
Stwierdzenie to jest jak najbardziej prawidłowe. Kasza manna pod kątem składu i stopnia przetworzenia produktu jest jedną z gorszych kasz dostępnych na rynku. Nie oznacza to jednak tego, że ogólnie jest złym źródłem węglowodanów w dobrze zbilansowanej diecie. Jak najbardziej znajdzie się dla niej miejsce. Jak już zostało wspomniane, ważny jest ogół diety, a niekoniecznie jeden składnik posiłku. Śmiało można wykorzystać kaszę mannę do tworzenia smakowitych i fajnych posiłków na słodko lub też wytrwanie.
1
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!