Dzisiaj tak sobie z nudów postanowiłem zmierzyć tętno (mało profesjonalnym urządzeniem (moim zegarkiem MD15017) w spoczynku które wyniosło śr. 59/min oraz po wypiciu kawy śr. 55/min (dokładnie tak mniejsze tętno po kawie czasami spada nawet do 50). Test przeprowadziłem na wspomnianym wcześniej zegarku MD15017 w tych samych warunkach i w tej samej pozycji wykonując dokładnie to samo (siedząc na krześle wzerając w zegarek). Przed każdym pomiarem był czas wyciszenia i sam pomiar który trwał 2min (nie chciało mi się czekać). Nie piję kawy w ogóle (parę razy się zdarzyło i kojarzy mi się to z bólem głowy). Podczas okresowych badań moje ciśnienie krwi wynosiło 140/80. W normalny dzień czuje się ospale i nic mi się nie chce. Czasami budzę się z drętwą ręką ale to chyba od spania na niej. Czy są jakieś przeciwskazania do picia kawy? Czy mam jakaś chorobę układu krążenia? Trenuję HIIT + FBW kawa ma być "suplementem" do spalania. Rok temu ćwiczyłem dokładnie tak samo tylko że czułem się lepiej (2 miesiące HIIT + FBW + inne aktywności :D) i miałem dużo więcej energii. Może to brak witamin/supli? Planuje zakup olimp Multiple Sport... mój wiek to 20 lat
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tętno masz ok a nawet niskie ale ciśnienie coś wysokie trochę. Zmierz ciśnienie dobrym aparatem kilka dni podrząd rano i zobacz co i jak. A jak wypijesz 1 kawę dziennie to tez ci nic nie będzie
...
Napisał(a)
dzięki za info ... muszę ten test powtórzyć kiedyś ale na innej aparaturze ;)
...
Napisał(a)
Witm, soprotowcy mają niskie tętno, czytałam, że także przy sportach wysiłkowych. Także chyb nie ma co się przejmowac, ja np. miałam ostatnio mierzone i mi wyszło 54, jak chodziłam reguralnie na treningi (ok. 4 razy w tyg) miałm 46,48. Wpływu kawy na ciśnienie nie znam. Jednak mimo wszystko, postawiłabym na badani lepszym sprzętem.

Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Staw skokowy - wczesniejsze sciagniecie gipsu
Następny temat