Szacuny
10
Napisanych postów
108
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
760
Piję kawę kilka razy dziennie ale taka słaba rozpuszczalna o intensywności 2. Słaba i mała
Czy bardzo będzie to przeszkadzać z braniem kreatyny itp czy nie ma to nic do rzeczy? Nie wiedziałem w jaki dział to wplepic.
Nie ma obaw, żebyś nawet porcję kreatyny w kapsułkach popił kawką, albo w pobliżu wypitej porcji kreatyny dorzucił sobie kawę. Można tak robić - bez żadnych obaw, na zdrowie!
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
Witaj oczywiście kiedyś był to nic wielokrotnie powielany że kofeina działa antagonistycznie do kreatyny i jednak już kilka lat wstecz zostało to obalone. Przykładem Są choćby z taki kreatynowe Gdzie często do przedtreningówek dodawana jest kofeina czy inne stymulanty działające diuretycznie. Oczywiście pijąc sporo kawy musisz zadbać o to aby przede wszystkim uzupełniać magnez w swojej diecie jaki zadbać o to aby również znajdowało się w niej odpowiednio dużo wody kawa nie powinna być głównym sposobem na nawodnienie
Szacuny
10
Napisanych postów
108
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
760
No rozumiem. Staram się pić dużo wody. Nie wiem ale od niedługiego czasu zacząłem pić więcej tych kaw. W takim razie kupię magnez. I tak kupuje complex witamin to kupię magnez i przy okazji omegę od sfd
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Szkodliwość kawy jest przereklamowana kiedyś miałem okres że waliłem 8 kaw sypanych I do tego be power litrowy z biedry a poziom magnezu był idealnie w połowie normy. Idź sobie do diagnostyki i zbadaj poziom magnezu za 20zł będziesz widział czarno na białym czy jest sens suplementować Co do picia więcej i więcej to normalne bo im częściej pijesz tym robisz większą tolerancję i z czasem coraz słabiej na ciebie działa dlatego warto robić sobie przerwy od kofeiny żeby się nie uzależniać bo później nie dość że nie działa to zaburza sen
Szacuny
10
Napisanych postów
108
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
760
No taki jakiś zamiennik sobie znalazłem te kawę. Sypanej to nawet nie tykam
Źle się czuje po niej. Charakter nalogowca... Aby mi tak w siłkę weszło heh
Zmieniony przez - els94 w dniu 2023-10-04 20:41:00
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Kawa ma wiecej własciwosci prozdrowotnych niż negatywnych to pij jak lubisz :) z czasem oczywiscie zwieksza sie tolerancja ale dużo osób pije głównie dla smaku a nie do kopa
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
ogolnie jakosc kawy rozpuszczalnej jest juz duzo lepsza niz kiedys:) oczywiscie nic nie zastapi kawy swiezo mielonej z dobrej jakosci ziarna :) to co mamy na rynku tzw. kawa przemyslowa tez zawiera w swobie ziarna z defktami palenia czy nawet ziarna, ktore byly chore w rozumieniu tego, ze roslina miala jakas chorobe. Tutaj jest podobnie jak z kazym innym produktem zywnosicowym. Zerknij tez na kawke od sfd https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_FitKing_Energy_Strong_Coffee_Karmel-opis41645.html 1 filizanka ma 200 mg kofeinki wiec jest jak dobre espresso:)