Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam forumowiczów. Poprzedniego posta mi chyba zjadło więc napisze jeszcze raz. Chciałbym prosić o opinie na temat Kempo tai jutsu wszystkich, którzy zetkneli się z tą sw. Jestem z wawy trenuje aikido jednak chce spróbować czegoś skutecznego. Czy ktj jest dobrym (czyt. skutecznym ) systemem - 200zł za bjj to niestety dla mnie za dużo. Dziękuje za wypoiedzi.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzięki Boruta. Czy ktoś jeszcze zetknął się z Kempo Tai Jutsu. Mi sie to podoba bo są zarówno uderzenia/kopnięcia jak i techniki zapaśnicze. Czy to naprawde nie nadaje się na ulice? (Rozumiem, że podczas zawodów przegra z bjj) A co do judo to chyba mnie nie przyjmą bo jestem za stary (tzn dorosły, a słyszałem, że tam do 18 roku życia przyjmują) Zresztą z judo sie już zetknołem i zawsze wydawało mi sie, że modern jujitsu to właśnie takie judo+ elementy zapasów+ uderzenia (tak wiem, że judo wywodzi się z jujitsu) Po prostu pomyślałem że Kempo tai jutsu może być bardziej uniwersalne. No ale nie wiem może ktoś coś jeszcze napisze. Zresztą w poniedziałek pójde kontrolnie na trening.
Szacuny
3
Napisanych postów
1609
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30475
dwie paczki,ale zajecia masz i po dwa razy dziennie,na gwardii wieczorem, a w poludnie u nastuli na sali.Blizsze info. u Sumo,on jest i po 10 razy tygodniowo.Wiec nie jest to jakas wygorowana cena za tyle treningow.
Ja mam inne pytanie. W filmiku reklamujacym K1 , ktory widzialem w piatek na Eurosporcie, pokazano obok kick'a, karate itp jakis styl parterowy. Nie bylo to BJJ, a nazwa skojarzyla mi sie z tytulem postu... ktos wie o jaki styl chodzi?
"Koszt: 150 PLN miesięcznie.Opłata umożliwia udział we wszystkich zajęciach w tygodniu na sali Gwardii.
200 PLN zajęcia w Nastula judo Fitness Club. Umożliwia udział również na zajęciach na Gwardii.
Pierwszy trening jest bezpłatny !!!"
przemq
"Learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself."
Szacuny
0
Napisanych postów
230
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3805
Najlepiej będzie jak pójdziesz sobie na jeden trening KTJ i zobaczysz jak to wygląda.A jak chcesz bardziej uczyć się pod ulicę to poproś na treningu Adaśia,Maćka lub Kube.Oni będą w stanie dużo Cię nauczyć pogadaj z nimi.
Pozdro
"Zadrzyj z najlepszym a umrzesz jak reszta"
"...Po Co RoBiĆ SoBiE WrOgÓw , JeŻeLi MoGĘ SiĘ Od NiCh CzEgOś NaUcZyĆ..."