Szacuny
15
Napisanych postów
668
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1686
Heya, wyczailem takie paski firmy Bayer. Jak nazwa wskazuje sluza do okreslania cial ketonowych ....ale w moczu. Generalnie jesli ktos jest zainteresowany zbijaniem tluszczu czy dieta ketogeniczna, powienien sie tym poslugiwac a wszystko bedzie jasne - tzn. czy organizm jest w stanie ketozy czy tez nie. Przyznam, ze po kilku dniach tunczyka, mct i odzywki bialkowej stezenie cial ketonowych osiaga maxa, takze fat mi sie burnuje ze az milo !!
Szacuny
30
Napisanych postów
1764
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
5987
jesli Twoj mocz bedzie sie bardzo pienił oraz bedziesz czul zapach acetonu - mozesz sobie zrobic test - mozna tez z biegiem czasu wyczuc po zachowaniu stan ketozy
Szacuny
15
Napisanych postów
668
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1686
ale jestes czy tylko Ci sie wydaje? te paseczki sa wlasnie po to by miec pewnosc. Po 15 sek. odczytuje sie odcien na wskazanie cial ketonowych a po 30 sek. na glukoze w moczu.
Szacuny
137
Napisanych postów
22600
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
112308
na raz
to paski jednorazowego uzytku /przeznaczone dla m.in. cookrzykoow, stad znizka przy recepcie/; w opakowaniu masz 50 paskoow; jedynym minoosem jest zaledwie poolroczna waznosc po otworzeniu opakowania
Szacuny
7
Napisanych postów
476
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4339
mnie w aptece pani farmaceutka poinformowała , żepaski dopomiaru ketonów wmoczu firmy keto-dias kosztuja19,30zł a na recepte(niebieska)ryczałt tylko 2,5zł...
Szacuny
1
Napisanych postów
103
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3323
Witam ... moze pytanie glupie ale... jak sie korzysta z takich paskow bo juz je chcialem kupic a pani w aptece pyta sie jaki typ - zeby mi do aparatu pasowaly....Nie jestem cukrzykiem a z paskow chcialbym skorzystac bo jade na diecie keto / lowcarb i potrzebuje wskaznika - chociazby zeby sie wesprzec psychiczne Prosze o odpowiedz konkretna.