Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ketoza

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 6976

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 138 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9251
Czeac, naogladalem sie "ketokocura" na youtube, poczytalem troche o tych dietach i chce przejsc na diete ketogeniczna, jestem w pierwszym tygodniu adaptacji, mimo picia 3 l, jedzenia z pol kg warzyw, mam strasznie pelne jelita, lekko czuc z tylu nad ledzwiami nerke(strzelam) no i jakos na wc 2 dni nie bylem, w glowie sie kreci a narazie nie widac przyplywu energi, cialo nadal sie na ketony nie przestawilo.

-Nie powinienem jakiegos blonnika suplementowac? Z tym ze on jest brany jako weglowodan, a cieKo jest mi sie w 20g na dobe utrzymac
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9159 Napisanych postów 83463 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705655
Powinieneś , pozatym proponuje nie oglądać filmików na youtubie tylko zacząć od standardowych diet

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Podchodzisz do żywienia od złej strony. Polecam zgłębić wiedzę na temat podstaw diety zbilansowanej.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12989 Napisanych postów 22849 Wiek 55 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 633088
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ale ja juz pare lat lece na zbilansowanych, mam 10% bf, tylko zle toleruje wegle, przy wiekszej ilosci mialem po pare razy sraczki dziennie, temu probuje czegos nowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Nie pomyślałeś żeby wybrać się do gastrologa na badania np. endoskopia/kolonoskopia? Nie jest to normalne, że organizm tak reaguje.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
Mozliwe że jak sporo warzyw jadasz to juz dostarczasz odpowiednich ilosci błonnika, mozesz sobie przeliczyć. Po pierwszym tygodniu nie spodziewaj się że już się zaadaptujesz.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Do tego bez wątpienia trzeba czasu. Nie każdy jednak czuje się dobrze na takim ograniczeniu węglowodanów. Być może trochę większa ich ilość, np. do 150g będzie lepszym wyborem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Beze myslal o wiekszych weglach jak sje zaadoptuje
Kolonoskopie mam 8 stycznia:/ :/ no ale na keto produktach duzo lepiej mi sie zalatwia. Poza tym cos innego mi dolega, czesto na weglach po posilku potrafilem doslownie zasnac a pracy na 10 min po sniadaniu od razu, lub w domu po obiedzie na 1-2 godziny, sen byl silniejszy odemnie. Troche sie wyregulowalo, lapaly mnei sennosci juz troche mniejsze wiec nei "dosypialem"

Wczoraj, 6 dnia na keto, zjadlem sobie tluste meisko z surowka i doslownie po 10 minutach zasnalem z padem przed glosno ustawionym tv na lozku na 2 godziny. Dzis w pracy ledwo karkowke zjadlem z dodatkiem tluszczu i juz napad zdnnosci, ale 10 min i mnie kolega obudzil. Co to kuzwa moze byc, badalem cukier na wwglach, krzywa cukrowa, wsio w normie :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 660 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 9303
To jeszcze krzywą insulinową zbadaj a z keto daj sobie na razie spokój. Lepiej zacząć od diety tłuszczowej z większą ilością węgli a nie od razu keto.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 37 Wiek 31 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10879
Ketony powinny być dopiero po 6 dniu. Masz problem z jelitem jak 2 dni bez kloca. Witamina C w proszku 10 - 20g ok. Powinna pomoc. Adaptacja trochę trwa musisz to przejść zmęczenie zły nastrój to standard wytrzymaj. Wegli do 60g netto czyli kilo warzyw niskie ig i 1 banan dojrzaly.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Łączenie johimbiny i scorcha

Następny temat

Rozkład makroskladników

Spalanie
Polecane artykuły