Szacuny
3
Napisanych postów
138
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
9251
Czeac, naogladalem sie "ketokocura" na youtube, poczytalem troche o tych dietach i chce przejsc na diete ketogeniczna, jestem w pierwszym tygodniu adaptacji, mimo picia 3 l, jedzenia z pol kg warzyw, mam strasznie pelne jelita, lekko czuc z tylu nad ledzwiami nerke(strzelam) no i jakos na wc 2 dni nie bylem, w glowie sie kreci a narazie nie widac przyplywu energi, cialo nadal sie na ketony nie przestawilo.
-Nie powinienem jakiegos blonnika suplementowac? Z tym ze on jest brany jako weglowodan, a cieKo jest mi sie w 20g na dobe utrzymac
Szacuny
3
Napisanych postów
138
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
9251
Ale ja juz pare lat lece na zbilansowanych, mam 10% bf, tylko zle toleruje wegle, przy wiekszej ilosci mialem po pare razy sraczki dziennie, temu probuje czegos nowego.
Szacuny
17764
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Mozliwe że jak sporo warzyw jadasz to juz dostarczasz odpowiednich ilosci błonnika, mozesz sobie przeliczyć. Po pierwszym tygodniu nie spodziewaj się że już się zaadaptujesz.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Do tego bez wątpienia trzeba czasu. Nie każdy jednak czuje się dobrze na takim ograniczeniu węglowodanów. Być może trochę większa ich ilość, np. do 150g będzie lepszym wyborem.
Szacuny
3
Napisanych postów
138
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
9251
Beze myslal o wiekszych weglach jak sje zaadoptuje Kolonoskopie mam 8 stycznia:/ :/ no ale na keto produktach duzo lepiej mi sie zalatwia. Poza tym cos innego mi dolega, czesto na weglach po posilku potrafilem doslownie zasnac a pracy na 10 min po sniadaniu od razu, lub w domu po obiedzie na 1-2 godziny, sen byl silniejszy odemnie. Troche sie wyregulowalo, lapaly mnei sennosci juz troche mniejsze wiec nei "dosypialem"
Wczoraj, 6 dnia na keto, zjadlem sobie tluste meisko z surowka i doslownie po 10 minutach zasnalem z padem przed glosno ustawionym tv na lozku na 2 godziny. Dzis w pracy ledwo karkowke zjadlem z dodatkiem tluszczu i juz napad zdnnosci, ale 10 min i mnie kolega obudzil. Co to kuzwa moze byc, badalem cukier na wwglach, krzywa cukrowa, wsio w normie :/
Szacuny
1
Napisanych postów
37
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
10879
Ketony powinny być dopiero po 6 dniu. Masz problem z jelitem jak 2 dni bez kloca. Witamina C w proszku 10 - 20g ok. Powinna pomoc. Adaptacja trochę trwa musisz to przejść zmęczenie zły nastrój to standard wytrzymaj. Wegli do 60g netto czyli kilo warzyw niskie ig i 1 banan dojrzaly.