chciałbym kupić sobie kettleball. zauważyłem, że potaniały (producent - firma YORK).
na początek jednego - bo nie wiem czy będzie mi odpowiadała zabawa z czymś takim..
zastanawiam się jaką wagę powinien mieć.
16kg to zbyt dużo..
12 kg wycisnę pewnie kilka razy, wiec myślę, że byłby to ciężar, z którym mógłbym się długo bawić (zanim stałby się lekki i mógłbym wykonywać nim z 20x clean & pres czy czegoś takiego).
nie mam możliwości sprawdzenia w rękach - który byłby odpowiedniejszy. musiałbym zamawiać wysyłkowo.
nie liczę na rozwój muskulatury - bardziej rozwój siły/dynamiki a z czasem i wytrzymałości..
bawi się tym ktoś?
może jakiś przybliżony przelicznik?
jak dla przykładu 16kg sztangielkę wycisnę 1x, to kettla 16kg jest zbyt ciężka..
a jak wycisnędany ciężar 4x - to będzie dobra?
czy kupić o takiej wadze, żebym równą jej sztangielkę wycisnął ILE razy? 10?
nie wiem jakie to przełożenie ma sztangielka na kettla..
na początek jednego - bo nie wiem czy będzie mi odpowiadała zabawa z czymś takim..
zastanawiam się jaką wagę powinien mieć.
16kg to zbyt dużo..
12 kg wycisnę pewnie kilka razy, wiec myślę, że byłby to ciężar, z którym mógłbym się długo bawić (zanim stałby się lekki i mógłbym wykonywać nim z 20x clean & pres czy czegoś takiego).
nie mam możliwości sprawdzenia w rękach - który byłby odpowiedniejszy. musiałbym zamawiać wysyłkowo.
nie liczę na rozwój muskulatury - bardziej rozwój siły/dynamiki a z czasem i wytrzymałości..
bawi się tym ktoś?
może jakiś przybliżony przelicznik?
jak dla przykładu 16kg sztangielkę wycisnę 1x, to kettla 16kg jest zbyt ciężka..
a jak wycisnędany ciężar 4x - to będzie dobra?
czy kupić o takiej wadze, żebym równą jej sztangielkę wycisnął ILE razy? 10?
nie wiem jakie to przełożenie ma sztangielka na kettla..