Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Keysi Fighting Method

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 21906

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 107 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 7467
Witam
co sadzicie o tym sytemie walki czym się charakteryzuje mozna go trenować w Polsce ? sa jakies kluby ?
w jakich krajach są kluby KFM miał w ogóle ktoś stycznośc z tym sytemem walki?
ponizej kilka filmów

ciekawe czy poza wlką wrecz trenuje sie tam tez walkę bronia np pałką telskopowa, nożem
prosze o wszytkie możliwe informację na temat KFM
Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3 Wiek 45 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 14
Keysi w Polsce można trenować tylko u Pawła Zaręby w Sparta Academy w Krakowie ( jedyny oficjalny przedstawiciel na Polske ) zajęcia sa co prawda pod nazwą Tactical Combat ale to 100 % Keysi. Polecam poczytac o samym Pawle Zarębie bo gośc ma sporo osiągnięc i jest naprawdę dobrym trenerem. Pozdr.
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 144 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1546
moim zdaniem bardzo wartościowy , ciekawy sytem walki

Pablo(PAWEŁ)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 11983 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 79498
Sensownie to wygląda,tylko jeszcze niskich kopnięć mi tam brakuje.Może gdzieś są,ale na filmikach które oglądałem(nie wszystkie widziałem),nie zauważyłem.

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2343 Napisanych postów 30729 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271508
moją uwagę zwróciło bardzo chętne stosowanie łokci,znacznie wiecej niż w innych SW.
Pokazówki,jak to pokazówki,tam ma wszystko cacy wyglądać ale...
Podobały mi się te filmiki z treningów, ładnie pokazano tam praktyczne zastosowanie łokci
coś wiecej o tym zapewne będzie tu: www.keysikfm.com/en 

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
Moim zdaniem łokcie i bania to nie jest złoty środek na wszystko. Co to miało być w drugim filmiku od góry - najpierw jeden drugiego walnął łokciem w brzuch, a potem odwrócił się do niego plecami i zaczął trzymać za głowę? Albo te pochylanie się żeby łokciem zawalić w jaja...

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 3273 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34107
System, jak system - jeden z wielu. Chociaż na tych filmikach dziwnie to dosyć wygląda...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
sytem napewno zawiera tez lowkicki i inne kopniecia poprostu wiekszy nacisk jest połozony jest na walkę łokciami, kolanami
swoja droga ciekawe czy ktoś w Polsce zetknoł się z tym sytemem walki

Pablo(PAWEŁ)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 360 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5241
Walczą łokciami ,bo to chyba Combat dla Kadłubków

A tak na serio to ciekawa sprawa , fajnie się to prezentuje ,tylko jakie to ma przełożenie w realnej walce .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Pablo(PAWEŁ)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

Pablo(PAWEŁ)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 46 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 24
WITAM TRENUJE KFM OD OK 1.5 ROKU W KLUBIE S2C8 (FROM THE STREET TO CAGE) W LINCOLN UK,RÓWNOCZESNIE TRENUJE KRAVMAGE I MOGE POWIEDZIEC ZE SYSTEMY TE SA BARDZO ZBLIZONE (BRUTALNE UDERZENIA ŁOKCIAMI GŁOWĄ I TZW BRUDNE UDERZENIA W KROCZE STAWY, SA TEZ
NISKIE KOPNIECIA BEZ ZADNYCH OBROTÓWEK ALA VAN DAM TYLKO TO CO SKUTECZNE)ZAJECIA ODBYWAJA SIE 2 RAZY W TYGODNIU PO 2 GODZINY TZN GODZINA KFM ADVENCE I 1 GODZINA KFM ULTIMATE/COMBAT
Z UDZIAŁEM WSZELKIEGO RODZAJU BRONI
(SKUPIA SIE NA OBRONIE I ATAKU Z NOZEM , PAŁKA,ITP)TRENINGI WYGLĄDAJĄ NASTEPUJACO : NAJPIERW OK 10-15MIN ROZGRZEWKA , POTEM CWICZENIE KILKU TECHNIK W PARACH I NA KONIEC WALKA W KONTAKTOWA Z 3 LUB 4 PRZECIWNIKAMI(LEKKI KONTAKT ,WPROWADZENIE I UTRWALENIE WYUCZONYCH TECHNIK TO JUZ JEST JAZDAOGÓLNIE STYL BARDZO PROSTY I SKUTECZNY TAK JAK KRAVMAGA BAZUJE NA NATURALNYCH ODRUCHACH CZŁOWIEKA.MAM NADZIEJE ZE PO KRÓTCE PRZEDSTAWIŁEM STYL KFM

Z MOICH INFORMACJI WYNIKA ZE NIE MA OFICJIALNEGO KLUBU KFM W POLSCE!!!
PONIZEJ ZAMIESZCZEM LINK DO KLUBU I ZDJECIE Z ANDY NORMANEM !!!!!
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH TEMATEM KEYSI!!!

Marcin

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sytemy Combatowe w Polsce

Następny temat

Ali vs. Ali

Alldeynn
Polecane artykuły