Witam. Chciałbym zakupić tarczę do kopnięć i jakoś zamocować ją w domu. Trenuję oczywiście w klubie, więc chciałbym po prostu móc pokopać w domu, gdy będę miał ochotę. I tutaj właśnie mam problem jak można by unieruchomić taką tarczę, aby można było bez problemowo kopać. Czy ktoś ma jakiś fajny pomysł?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Masonski poganiacz bydla... Nie moglem tego wczoraj znalezc na dniach sie dopytam ale cos z "strialka". Moza ktos cos slyszal?
Wpisz w guglu Arrow MMA. Jutubka pełna filmów.
http://thronesmma.com/ - sprawdzasz kiedy w okolicy robią mordobicie, zgłaszasz sie w dniu zawodów, jeśli Cię dopuszczą to się nap*****lasz
Zmieniony przez - cynik75 w dniu 2017-09-05 13:38:14
1
...
Napisał(a)
Trochę nie rozumiem pytania. Chcesz kupić zwykłą tarczę i zamontować ją kiedy masz do wyboru tarcze specjalnie przeznaczone na ścianę? Żeby nie odpowiadać pytaniem to moja rada brzmi: Kup tarczę przeznaczoną na ścianę i zamocuj ją według instrukcji. Ja bym zastanowił się nad piłką refleksową na mocnych gumach, bo kopanie w ścianę to chyba nie najlepszy pomysł. W piłce możesz kopać bocznie i przy silniejszym kopnięciu nie odbijesz się od ściany, tylko piłka się odbije.
...
Napisał(a)
Chodziło mi o coś w takim stylu:
Oczywiście nie posiadam takiej kolumny w domu. Czy takie kopanie jakie jest przedstawione na tym filmiku z linku powyżej jest niebezpieczne?
Oczywiście nie posiadam takiej kolumny w domu. Czy takie kopanie jakie jest przedstawione na tym filmiku z linku powyżej jest niebezpieczne?
1
...
Napisał(a)
Na moje największy pożytek byłby z worka wolnostojącego, a w wersji ekonomicznej podobna konstrukcja z opon. Na Twoim filmiku pokazane są niskie kopnięcia, a na moim również wysokie.
A teraz mnie olśniło, że przecież ciężki worek załatwia wszystkie problemy
Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-09-02 20:28:35
A teraz mnie olśniło, że przecież ciężki worek załatwia wszystkie problemy

Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-09-02 20:28:35
...
Napisał(a)
W powietrze można kopać i ćwiczyć technikę. Nie potrzeba żadnej tarczy/worka by kopać
...
Napisał(a)
HwarangTKDW powietrze można kopać i ćwiczyć technikę. Nie potrzeba żadnej tarczy/worka by kopać
W powietrze mozna kopac cwiczac technike, lecz trzeba miec to rozciagniecie. Natomiast szybkosc i sila kopniecia to ciezki worek lub kup sobie "tarcze" np. takie https://www.fight4less.de/Everlast-Schlagpolster-Pratze-MMA-Thai-Pad?curr=EUR&gclid=EAIaIQobChMI997QtJuJ1gIVEY0bCh0SMQ1LEAQYASABEgJupvD_BwE
i popros kogos niech Ci je trzyma. Mozesz wtedy cwiczyc kopniecia z ruchomym celem i lepiej uczyc sie wypracowywac kat niz na worku ktory stoi. Po za tymi mozesz robic kombinacje z wieloma kopnieciami, a przy worku nie zawsze, bo czasami porusza sie w "nierealny sposob".
pzd
Hard work beats talent when talent doesn't work hard
...
Napisał(a)
HwarangTKDNo żeby na tarczr kopać także trzeba być rozciągniętym.
Jesli mowa o tajskim i highkickach to technika ta nie wymaga umiec zrobic szpagat ;) i trzeba byc troche rozciagnietym. Natomiast jest mowimy o technikach wymyslnych, ktore nie maja zastosowania praktycznego w prawdziwej walce rodem z teakwondo lub karate. No to musisz co najmniej umiec wiazac buty stopa ;)
Hard work beats talent when talent doesn't work hard
...
Napisał(a)
Zaczyna się
Do kopania nie trzeba być rozciągniętym. Najpierw kopiemy nisko (tak jak potrafimy), a z czasem coraz wyżej. Po kilku latach przerwy wracam do kopnięć i właśnie tą drogą. Najlepszy do tego jest duży i ciężki worek, bo wybacza brak precyzji.
Co do skuteczności wysokich kopnięć to zależy od przeciwnika. Jak sparuję z zawodnikami zaprawionymi w ustawkach to oni idą do przodu (tzn. jak na treningu nie mogą opanować swojej natury). Z tego powodu na ustawkach brakuje wysokich kopnięć.
Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-09-04 09:23:05

Co do skuteczności wysokich kopnięć to zależy od przeciwnika. Jak sparuję z zawodnikami zaprawionymi w ustawkach to oni idą do przodu (tzn. jak na treningu nie mogą opanować swojej natury). Z tego powodu na ustawkach brakuje wysokich kopnięć.
Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-09-04 09:23:05
...
Napisał(a)
HwarangTKDW powietrze można kopać i ćwiczyć technikę. Nie potrzeba żadnej tarczy/worka by kopać
A potem przewracać się po trafieniu w przeciwnika.
.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!