Bardzo lubię jeść kiłebasy i teraz będę przechodzić na dietę. Nie widziałem jednak w żadnym planie diety kiełbas. Czy powinienem się od nich powstrzymywać czy mogę jeść tak jak do tej pory ale oczywiście teżinne składniki diety
...
Napisał(a)
Witam!
Bardzo lubię jeść kiłebasy i teraz będę przechodzić na dietę. Nie widziałem jednak w żadnym planie diety kiełbas. Czy powinienem się od nich powstrzymywać czy mogę jeść tak jak do tej pory ale oczywiście teżinne składniki diety
1
...
Napisał(a)
Dieta to istotny element kształtowania naszych sylwetek. Ma ona duże znaczenie nie tylko w procesie budowania masy mięśniowej czy redukowania tkanki tłuszczowej. Ważna jest również, gdy celem naszym jest poprawa wyników sportowych. W zasadzie w każdej dyscyplinie sportu. Dlatego też warto zwrócić uwagę na to, co spożywamy, kiedy i ile.
Zadając to pytanie, prawdopodobnie sam nie wierzyłeś w to, że kiełbasy są produktem, który może być wartościowym elementem naszej diety. Niestety miałeś rację. Dieta bazować powinna na jak najmniej przetworzonym pożywieniu. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżnić można:
- mięso (wieprzowina, wołowina, drób),
- podroby (żołądki, serca, wątróbka),
- ryby (świeżę lub mrożone),
- nabiał,
- odżywki białkowe.
Niestety przetwory mięsne, do których zaliczyć można: kiełbasy, wędliny, pasztet, mielonkę, salceson itp. są mocno przetworzoną żywnością, która jest słaba pod względem odżywczym, zdrowotny i składowym. Bazuje na dodatkach różnego rodzaju konserwantów, substancji poprawiających smak, wygląd, zapach, czy odpadów mięsnych.
Okazyjne zjedzenie kiełbasy nie wpłynie negatywnie na naszą formę i zdrowie. Jednak zdecydowanie nie powinniśmy na niej bazować.

Zadając to pytanie, prawdopodobnie sam nie wierzyłeś w to, że kiełbasy są produktem, który może być wartościowym elementem naszej diety. Niestety miałeś rację. Dieta bazować powinna na jak najmniej przetworzonym pożywieniu. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżnić można:
- mięso (wieprzowina, wołowina, drób),
- podroby (żołądki, serca, wątróbka),
- ryby (świeżę lub mrożone),
- nabiał,
- odżywki białkowe.
Niestety przetwory mięsne, do których zaliczyć można: kiełbasy, wędliny, pasztet, mielonkę, salceson itp. są mocno przetworzoną żywnością, która jest słaba pod względem odżywczym, zdrowotny i składowym. Bazuje na dodatkach różnego rodzaju konserwantów, substancji poprawiających smak, wygląd, zapach, czy odpadów mięsnych.
Okazyjne zjedzenie kiełbasy nie wpłynie negatywnie na naszą formę i zdrowie. Jednak zdecydowanie nie powinniśmy na niej bazować.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
za dużo tłuszczu, za mało białka, lepszy kurczak lub chuda szynka, wołowina.
1
Dieta to podstawa
...
Napisał(a)
tym bardziej że słyszałem od ludzi co robią kiełbase że te tańsze w sklepach to wogule mięsa nie zawierają

1
...
Napisał(a)
zbudujesz masę ale tłuszczową, a zapewne zależy ci na mięśniowej, więc odpowiednia dieta, dobór makro i mikro składników, proporcji pomiędzy B-T-WW
i powodzenia
i powodzenia

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
...
Napisał(a)
:) oczywiscie . ale zeby tu chodzilo tylko o zgodnosc liczby kalorii to ten sport bylby bulka z maslem
1
...
Napisał(a)
jeżeli tłuszcz to nie taki z kiełbasy tylko z rybki czyli omega 3 no i oliwa z oliwek do wszystkiego :) lepiej jedz kurczaka a nie kiełbase 

Dieta to podstawa
...
Napisał(a)
a kiełbasa ta samorobiona? chuda jest, wiadomo co sie kladzie do niej, to nie to co w sklepie 50% wody,
"Masa jest podstawa, rzezba zabawa, Siła jest Bogiem, Trening nałogiem"
...
Napisał(a)
To już lepiej tą z wodą bo woda ma 0 kalorii
A tak na serio to lepiej dać sobie spokój. Wiem, że dobra, ale jak dieta to dieta.

A tak na serio to lepiej dać sobie spokój. Wiem, że dobra, ale jak dieta to dieta.
...
Napisał(a)
samoróbka jak najbardziej ok
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!