Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784523
Przy układaniu planu treningowego poza ustaleniem podstawowych parametrów jak zakres powtórzeń, tempo wykonania ćwiczeń, dobór ćwiczeń musimy również podzielić partie mięśniowe. Tak aby trening tworzył jakąś logiczną i spójną całość.
Podziałów treningowych jest na prawdę wiele i tak na prawdę to jaki powinniśmy wybrać determinuje też nasz zaawansowanie. Początkujący najczęściej nie potrzebują podziału partii i łączenia ich w pary bo trening całościowy spełnia wymagania początkującego, a w tym systemie całe ciało trenujemy na każdej sesji treningowej.
Popularne podziały typu klatka piersiowa+triceps, plecy+biceps, barki+nogi musimy przetestować na sobie. W połączeniu klatki z tricepsem często jest tak, że po ciężkich wyciskaniach klatkowych triceps już jest tak zmęczony, że tylko go pompujemy. Podobnie sytuacja ma się w połączeniu pleców z bicepsami.
Dlatego warto po jakimś czasie treningów próbować różnorakich połączeń treningowych żeby wyrobić sobie opinie jak na nas działają, aby z czasem mieć pewną bazę połączeń, na której będziemy bazować i na których będziemy notować największe postępy.
Szacuny
4
Napisanych postów
231
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1661
triceps jest meczony gdy ciwczysz triceps wlasciwy, oraz gdy ciwczysz klatke tak wiec jesli cwiczyl bys klatke- bic i plecy-tric to katujesz go raz przy klatce, drugi raz przy jego treningu z plecami, tak wiece nie ma meijsca jzu na drugi wlasciwy trening tricepsa bo nie zdązy sie zregenerowac tak samo bic.
pozdrawiam
'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'
Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.
Szacuny
4
Napisanych postów
231
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1661
a korzysci z klata bic to to ze przy treningu bica masz go świerzego, i mozesz wiecej szarpnąc, jednka przy masie bardziej oplaca sie pocwiczyc 2 razy w tyg, to takie moje zdanie.
'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'
Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.