Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Klatka piersiowa - wada budowy

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1049

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 68
Witam. Daleko mi do amatora, po prostu kocham sport i uprawiam go w wolnym czasie :)

Od dłuższego czasu zauważam u siebie przerwę w klatce piersiowej, natomiast ostatnimi czasy jest to powód do moich przemyśleń i obaw.
Czy według was przerwa w klatce piersiowej przedstawiona na zdjęciach jest wynikiem jakiegoś naderwania ? Jeżeli tak to obawiam się że ta wada może pogłębiać się/nadrywać wraz z treningami klatki. Przerwa istnieje jakby w środkowej i dolnej sekcji klatki, w górnej jest jakby złączona.

PS. Mam też wadę postawy od dzieciństwa - prawa łopatka jest na innej wysokości co powoduje delikatne przechylenie barków. Tą wade posiadam od dzieciństwa ;)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78020 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766915
Osobiście nie widzę tutaj nic, co mogłoby budzić jakiekolwiek obawy i wątpliwości co do budowy Twojej klatki piersiowej. Wygląda ona całkiem naturalnie. Poza tym, poziom tkanki tłuszczowej jest dość niski i w przypadku celu treningowego, jak najbardziej można się skupić na budowie dobrej jakości mięśni.

Naderwany mięsień z reguły niesie za sobą konsekwencje, które bez wątpienia byś odczuł. Sam z siebie zdecydowanie nie ulegnie on zerwaniu.

Wadę postawy sugeruję z kolei skonsultować z fizjoterapeutą i pracować nad jej korekcją.
2

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Wygląda wszystko ok, anatomicznie. Chyba za bardzo ześwirowałeś się na tym punkcie także odpuść jest dobrze, klata jak u pirata
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 40 Wiek 16 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2351
Mam tak samo, raczej to nic takiego. Osobiście mogę jedynie pozazdrościć figury :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 599 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 12232
Mam tak samo, a nigdy nie miałem żadnej kontuzji klatki, naderwania itp. Taka genetyka i przyczepy mięśni.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78020 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766915
Warto pamiętać o tym, że nikt z nas nie jest zbudowany idealnie. Nie ma identycznych wielkości poszczególnych partii mięśniowych, długości kończyn, czy też długości przyczepów w mięśniach. Jest to dość mocno indywidualną kwestią. Bez wątpienia osoby o idealnej symetrii i genetyce budowy ciała, mają najlepiej pod kątem startów w sportach sylwetkowych. Dla osób trenujących amatorsko nie jest to jednak istotne. Tego tylu rozmieszczenie przyczepów jak u Ciebie jest dość powszechne. Myślę, że u większości osób.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12438 Napisanych postów 161886 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240230
Witaj.
Normalna klatka piersiowa nie widać tutaj żadnego problemu wszystko ukształtowane jest tak jak należy. Każdy z nas ma nie tylko różne kształty brzuśców mięśniowych ale również inaczej są one przyczepione na poszczególnych elementach klatki piersiowej Jedni mają bardziej mięśnie leżące ku sobie zbite drudzy z kolei będą charakteryzować się większą przerwą między lewym a prawym mięsień piersiowym. Różne może być też kształt jedna strona może być bardziej okrągła a z kolei prawa strona może być bardziej kwadratowa z wyraźnym odcięciem. Nie ma się czym martwić

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 186 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4712
Mam jeszcze większą przerwę na dole klatki. Taka uroda :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Jest bdb i tu nie ma się czego doszukiwać
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Interpretacja wyników hormonalnych

Następny temat

Libido - poziom ferrytyny

Alldeynn
Polecane artykuły