Cześć,
Ostatnio zauważyłem, ze sporo osób zarówno zawodowców jak i amatorów w celu uzupełnienia węgli wykorzystuje kleiki ryżowe przeznaczone dla dzieci.
Skład kleików to około 99.9 % mąka ryżowa, cena kilograma kleiku to około 30 złotych, natomiast kilograma maki ryżowej z której jest zrobiony to 7 złotych. Makro w obydwu przypadkach właściwie identyczne.
I tu pojawia się pytanie czy można taki kleik zastąpić mąka ryżowa, czy może jest ona poddawana jakiejś specjalnej obróbce przez firmy produkujące kleik i z takiej mąki zjadliwy kleik nam nie wyjdzie ?
Ostatnio zauważyłem, ze sporo osób zarówno zawodowców jak i amatorów w celu uzupełnienia węgli wykorzystuje kleiki ryżowe przeznaczone dla dzieci.
Skład kleików to około 99.9 % mąka ryżowa, cena kilograma kleiku to około 30 złotych, natomiast kilograma maki ryżowej z której jest zrobiony to 7 złotych. Makro w obydwu przypadkach właściwie identyczne.
I tu pojawia się pytanie czy można taki kleik zastąpić mąka ryżowa, czy może jest ona poddawana jakiejś specjalnej obróbce przez firmy produkujące kleik i z takiej mąki zjadliwy kleik nam nie wyjdzie ?