Kliczko-Austin: ostatnia konferencja prasowa
Wybrane cytaty z ostatniej konferencji prasowej przed zaplanowaną na 10 marca walką o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej federacji IBF pomiędzy Władimirem Kliczko (47-3, 42 KO) i Ray’em Austinem (24-3-4, 16 KO):
Ray Austin: „Spodziewam się świetnej walki. Obaj jesteśmy znakomitymi sportowcami i ten pojedynek będzie wyjątkowy. Nie przyjechałem, by przegrać. Przyjechałem, by zwyciężyć. To będzie piękna sprawa dla mnie i szokująca dla innych. Przywiozę pas z powrotem do Ameryki. Jestem przygotowany na bijatykę! Styl robi walkę- właśnie dlatego to będzie dobra walka. Mamy podobny wzrost i zasięg rąk."
Stacey McKinely (trener Austina): „Kliczko miewał w przeszłości problemy z wysokimi i ciężkimi przeciwnikami. Obaj będą ważyć mniej więcej tyle samo. Mają ten sam zasięg i wzrost. W formie, jaką prezentuje dziś, Austin to niebezpieczny zawodnik."
Władimir Kliczko: „Nie mogę się doczekać sobotniego wieczoru, bo kocham ten sport. Boks wiele dla mnie znaczy."
Emanuel Steward (trener Kliczki): „Mamy wiele szacunku dla Ray’a Austina, więcej niż Ray ma dla Władimira, sądząc po jego komentarzach na pierwszej konferencji prasowej. Mam tyle samo respektu dla Ray’a, ile miałem dla Chrisa Byrda. Wszystko zmieni się dla Austina po pierwszej minucie pierwszej rundy, gdy zda sobie sprawę, z kim jest w ringu. Publiczność będzie miała okazję zobaczyć występ jednego z największych bokserów wagi cięzkiej w historii- Władimira Kliczko."
Bokser.org
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)