Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
479
Witam. Mam taki problem, ze od ponad roku bola mnie nadgarstki i kosći palców dłoni. Byłem u naprawde dobrych lekarzy ( nawet w klinice sportowej) i powiedzili, ze z moimi stawami jest wszystko dobrze i poradzili przerwe w ćwiczeniach siłowych. Zrobiłem przerwe ponad pół roku. Ból w nadgarstkach dalej mi dokucza, ale nie wykonuje ćwiczeń w których mnie on boli. Większy problem stanowią dla mnie kości palców dłoni. Czuje w nich ból nie tylko podczas treningu, ale także wykonując czynności takiej jak pojści na zakupy, czy przeniesienie czegoś w domu. Najgorzej jest jak podciągam się na drążku lub jakbym chciał wykonać martwy ciąg. Po wykonaniu tych ćwiczeń ciężko mam wyprostować odrazu palce. Zamówiłem już usztywniacze na nadgarstki, ale jak zaradzić z tymi koścmi palców ? Prosiłbym bardzo o jakąś pomoc, bo juz byłem chyba u 4 lekarzy, a problem dalej mi dokucza.
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
U dobrych lekarzy to chyba raczej nie byłeś.Na jakiej podstawie powiedzieli Ci że jest wszystko dobrze, skoro nie czujesz poprawy.Robiłeś jakieś prześwietlenia np. rezonans magnetczny, USG ? Myślę, że możesz mieć zespół cieśni nadgarstka, jednak są to tylko domysły.
Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
479
Tak robilem przeswietlenie, pobieranie krwi i cos tam jeszcze i wszystko wyszlo w normie.
Wpisalem w wikipedi te zespol ciesni nadgarstka i nie mam takich objawow jak oni tam wypisuja. Nie bola mnie cale te kosci palcow tylko kawalek przy zgieciu ( niewiem czy dobrze opisuja ta kosc. ) Chodzi mi o kosc Pierwsza od nadgarstka w dloni, przy tych kostkach. Dodatkowo dodam, ze kilka palcow mam tak, ze one sa jakby take luzne. Druga reka jakbym pociagnal za dany palec to czuje jak on tak jakby wychodzil z zwiasow i jak puszce to jakby wchodzil. Te palce akurat bola mnie najbardziej. Tak samo jak zginam szybko dany palec to rowniez czuje bol.
Zmieniony przez - Henox w dniu 2012-05-21 08:51:25
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
Czyli RTG. Radzę udać się Tobie do poradni chirurgii ręki , tam dowiesz się od specjalisty wszystkich szczegułów. Jeśli specjalista nie będzie wiedzieć co Ci dolega to dostaniesz skierowanie na rezonans magnetyczny.Być może jakieś ścięgno w kostkach Ci przeskoczyło.
Szacuny
40
Napisanych postów
403
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1097
Możliwe że problem tkwi w tkankach miękkich, próbuj rozciągać mm. prostowniki i zginacze. A najlepiej udaj się do fizjoterapeuty specjalizującego się w rehabilitacji dłoni, może taping by był pomocny, takie dolegliwości się zdarzają, ale nie powinny się utrzymywać tak długo. Pomóc ci może również terapeuta manualny.