Szacuny
5
Napisanych postów
19
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
122
Witam wszystkich forumowiczów :)
Moim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej bo mam około 8kg nadwagi. W tym celu mam rozpisana dietę oraz chodzę na siłownie.
Nurtuje mnie tylko to, co powiniennem jeść na kolacje. Wracam z siłowni około godziny 20 i następny posiłek jest moim ostatnim. Z jednej strony dowiedziałem się, ze na kolacje jeść białka i tłuszcze a z drugiej, ze po treningu powinienem tez zjeść węglowodany żeby uzupełnił glikogen w mięśniach. Podpowie mi ktoś co jeść żeby było dobrze?
Dodam ze nie mam możliwości treningu w innych godzinach.
Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
Po treningu zjedz taki sam posiłek jaki byś zjadł o każdej innej porze,
jak i na noc nie ma konieczności spożywania posiłku białkowo-tłuszczowego, także jak do tej pory robiłeś w ten sposób, to nie ma problemu byś do wieczornych posiłków zaczął włączać węglowodany.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2020-01-16 12:29:37
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
9153
Napisanych postów
83456
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705624
Jeżeli trenujesz w godzinach wieczornych, ale kładziesz się spać późno, kilka godzin po wysiłku fizycznym, to warto bezpośrednio po zakończeniu sesji spożyć odżywkę białkową z niewielkim dodatkiem węglowodanów (np. w postaci owocu), a po powrocie do domu, najdalej po upływie godziny, należy spożyć jeszcze dobrze zbilansowany posiłek zawierający i białko (w postaci gotowanego lub grillowanego mięsa czy ryby) i złożone w postaci nisko przetworzonej żywności (ziemniaki, ryż, kasze, razowe pieczywo), a także pewną ilość tłuszczu oraz porcję lekkostrawnych warzyw.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
masz wiele artykułów na ten temat, biało tłuszcze keidys była mania na koalcje, są arty które mówią o weglach w ostatnim posiłku ułątwiajacym odchudzanie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Bez względu na to, o której godzinie skończysz trening, to po jego okresie warto zjeść pełnowartościowy posiłek. Taki, jak i inne posiłki obecne w diecie. Warto, aby składał się ze źródła białka, węglowodanów i ewentualnie trochę tłuszczów. Nie ma tutaj nic nadzwyczajnego. Polecam zapoznać się z artykułami poniżej: