Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kolagen po usunięciu woreczka żółciowego

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 741

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 700 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80064
Wyczytałem gdzieś że nie poleca się stosowania kolagenu dla osób podatnych na kamienie nerkowe. Narzeczona jest 2 lata po usunięciu woreczka i od kilku miesięcy stosuje kollagen ze względu na bolące kolano i ogólnie na poprawę "wyglądu " czyy da takie przeciwskazania ?
Drugie pytanie czy dla osoby 60+ z problemami z kolanem(kilka zabiegów nieoperacyjnych, rehabilitacja , jakieś naświetlania ) można wdrożyć użycie kolagenu np.tego od nas z sfd ?

Zyj,a nie istniej!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Osobiście nie słyszałem nic na temat zależności funkcjonowania układu trawiennego, bez woreczka żółciowego w stosunku do spożywania kolagenu, więc ciężko mi się do tego ustosunkować. Nie bardzo widzę tutaj zależność trawienia kolagenu, czy też peptydów kolagenowych w stosunku do wydzielania żółci przez woreczek żółciowy. Tutaj uwagę należy zwrócić na źródła tłuszczów w diecie przyjęte jednorazowo, w większej ilości. Jeżeli znalazłeś jakieś informacje na temat, to wklej je tutaj i zoabczymy jak to wygląda.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy trawienne - porady

Następny temat

BPC 157 - stosowanie

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły