Witam.
Lekko ponad dwa miesiące temu naszło mnie na zrobienie kolczyka w brwii.
Zrobiłem go nie u kosmetyczki lecz w profesjonalnym studio zajmującym się tym.
Kolczyk w brwii miał małe przejścia. Odkręcił mi się kolec, więc kupiłem nowy kolczyk z grubszą "igłą". Ale mniejsza o to...
Cały czas, raz mniej raz więcej przy ruszaniu kolczyka wypływa biały płyn "osocze" ?
Czy to normalne ?
Generalnie dziury goją się ładnie, ale martwi mnie to , że kiedy ruszam ozdobą wylewa się z niej ten biały "płyn" ...
Wiem, że nie powinienem zbyt często ruszać kolczykiem, ale jakoś odruchowo dotykałem go do tej pory, ostatnio jednak ruszam nim tylko przy przemywaniu rany .
Wcześniej dostałem specjalny płyn do przemywania , teraz przemywam tylko wodą ... gdy rano się budzę, na kolczyku mam strupki, które przemywam wodą ...
I pytani do was, czy to nie za długo na gojącą się ranę w brwii po przebiciu ?
W końcu minęło ponad 2 miesiące ;/
I martwi mnie ta biała wydzielina z rany wychodząca przy ruszaniu kolczyka ...
Jakieś porady ? wskazówki ?
Z góry dzięki.
Lekko ponad dwa miesiące temu naszło mnie na zrobienie kolczyka w brwii.
Zrobiłem go nie u kosmetyczki lecz w profesjonalnym studio zajmującym się tym.
Kolczyk w brwii miał małe przejścia. Odkręcił mi się kolec, więc kupiłem nowy kolczyk z grubszą "igłą". Ale mniejsza o to...
Cały czas, raz mniej raz więcej przy ruszaniu kolczyka wypływa biały płyn "osocze" ?
Czy to normalne ?
Generalnie dziury goją się ładnie, ale martwi mnie to , że kiedy ruszam ozdobą wylewa się z niej ten biały "płyn" ...
Wiem, że nie powinienem zbyt często ruszać kolczykiem, ale jakoś odruchowo dotykałem go do tej pory, ostatnio jednak ruszam nim tylko przy przemywaniu rany .
Wcześniej dostałem specjalny płyn do przemywania , teraz przemywam tylko wodą ... gdy rano się budzę, na kolczyku mam strupki, które przemywam wodą ...
I pytani do was, czy to nie za długo na gojącą się ranę w brwii po przebiciu ?
W końcu minęło ponad 2 miesiące ;/
I martwi mnie ta biała wydzielina z rany wychodząca przy ruszaniu kolczyka ...
Jakieś porady ? wskazówki ?
Z góry dzięki.