Szacuny
2
Napisanych postów
503
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5297
Witam mam pytanko jak wyglada sprawa z taka wołowina jest to w miare ? czasem mozna to zjesc np zamiast tuńczyka? czy raczej porazka to jest skład niby ma 89% wołowina reszta ten sos ?
Szacuny
0
Napisanych postów
163
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5750
wędliny, konserwy, pasztety to produkty przetworzone.Ktoś co to robi musi na tym zarobić. Ja kiedyś jadłem wędliny.. Myślałem że jak polędwica to polędwica. Od czasu kiedy poznałem bliżej produkcje przetworzonych, nie jem nic z ww "przysmaków".
@ zalif
tez tak myśałe
Do produkcji 2 ton pasztetu z gęsi zakupiono 50 kg MOMu z gęsi...a na etykiecie takie cudeńka wypisane heheh. Smacznego :]
Szacuny
2
Napisanych postów
171
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8131
odrazu po kilku godzinach...teoretycznie nie ma prawa nic sie dziac,w lodowce jest zbyt niska temperatura aby Clostridium botulinium (te od jadu kielbasianego)zaczeły rosnąc, nie zapomnijmy ze sterylizacja zabija wszystkie formy wegetatywne bakteri i przetrwalniki, w teori... wiec nawet jesli pasteryzacja byla przeprowadzona zle, to i tak nie ma Ci prawa nic wyrosnąc. Troche masło maślane...
A co do konserw... generalnie 99% ma tyle zwiazanego z miesem co słonecznik. Aczkolwiek jesli pisze ze jest 89%miesa to calkiem duzo... a spotykalem juz rozne konserwy.
Szacuny
48
Napisanych postów
4505
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35524
o no ja w tym roku bede konczyl kucharza i tez cos tam mialem na ten temat w szkole jak kupisz puszke za 2 zl wrzucisz otwarta do lodowki to nie wieze ze ktos to wszamie np po 2 dniach
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
31384
Ja jadlem takie konserwy (cos ponad 300g jedna) gdzies z dwie na tydzien (w wakacje) i sie dobrze czulem - otwarte nieraz ponad 24h i to jeszcze trzymane w tej samej puszce. Tylko 100g tej konserwy bylo robione niby ze 110g miecha Tak czy siak, to do diety bym takiego miecha na stale nie wlaczyl, ale w wyjatkowych sytuacjach mysle ze takie miecho nie jest tragiczne, tylko troche duzo soli ma.