Witam od niedawna zacząłem smigać na siłownie, lecz trochę mnie poniosło i zacząłem zarzucać ciężary którymi ćwiczyłem kiedyś, trening codziennie tylko niedziela wolna, bez ogulno-rozwojówki i na dodatek słabe rozgrzewki, no i pewnego dnia stało się tak ze pod koniec treningu klatki jedna ręka mi wysiadała tzn taki mały bezwład (prawa mogłem lewa już nie mogła ;P), a na drugi dzień zaczął mnie boleć łokieć (taki kujący bul ale tylko podczas wykonywania ćwiczeń tricepsa) no wiec od razu się ogarnąłem i zrobiłem sobie tydzień przerwy, smarowałem się Fastum. I zacząłem treningi ogulno-rozwojowe bul zmalał ale unikałem też trochę tego trika ... zacząłem robić normalne treningi i poprzedzane dniem przerwy, jakiś tydzień po tym gdy robiłem klatkę z tricepsem czułem lekki bul w łokciu podczas ćwiczeń na wyciągu na trika, na tej prostej końcówce nie było źle za to gorzej było na tej końcówce sznurkowej gdzie muszę rozdzielać ręce przy ruchu w dół (dodam zdjęcie bo nie wiem czy dobrze opisałem). No ale nie było źle więc bez przejęcia myślałem że minie z czasem... ale dzisiaj na treningu znowu się zaczęło i dużo silniejszy bul niż wcześniej, bul pojawił się już przy klatce na ławeczce z dolnym skosem no i na wyciągu tak jak wczesniej silniejszy bul przy końcówce ze sznurkiem. Dodam też że kupiłem taki wspomagacz na kontuzję [GNC] GLUCOSAMINE SULPHATE w tabletkach (500mg) za 10funtow) nie pomaga... Nie boli mnie gdy wykonuję w domu jakieś czynności czy w pracy, nie odczuwam tego, gdy robię inne partie ciała tez mnie nie boli, dołączę tez fotkę ze zdjęciem ręki zaznaczę punkt gdzie mnie boli i dodam raz jeszcze, że to kujący bul.
Nie wiem dokładnie co robić dlatego piszę... może ktoś miał coś takiego i wie jak to dobrze rozkminić. Bo chodzi mi głownie o to czy:
-całkowicie odpuścić treningi, czy po prostu robić klatkę i triceps mniejszymi ciężarami np. o 10 kg mniej, lub wcale nie robić tej parti ciała przez np: 2 tygodnie i zobaczyć później efekty.
-jakieś polecane odżywki na kontuzje albo leki... (wspomnę ze pochłaniam Mutant Mass gainerka, Horse Power, i Animal Pak)
-NO I GŁÓWNIE TO CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ CO MI DOLEGA ?! Czy to jakieś nadszarpnięcie czy zwichnięcie czy zerwanie stawu, mięśnia, ścięgna nie wiem nie znam się ;)
Nie chce robić dłuższej przerwy ze względu na spadki i chciałbym to jak najszybciej załatwić. Mam nadzieję, że to zwykłe nadwyrężenie i szybko minie. Dzięki z góry za odpowiedz Pzodroo

Nie wiem dokładnie co robić dlatego piszę... może ktoś miał coś takiego i wie jak to dobrze rozkminić. Bo chodzi mi głownie o to czy:
-całkowicie odpuścić treningi, czy po prostu robić klatkę i triceps mniejszymi ciężarami np. o 10 kg mniej, lub wcale nie robić tej parti ciała przez np: 2 tygodnie i zobaczyć później efekty.
-jakieś polecane odżywki na kontuzje albo leki... (wspomnę ze pochłaniam Mutant Mass gainerka, Horse Power, i Animal Pak)
-NO I GŁÓWNIE TO CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ CO MI DOLEGA ?! Czy to jakieś nadszarpnięcie czy zwichnięcie czy zerwanie stawu, mięśnia, ścięgna nie wiem nie znam się ;)
Nie chce robić dłuższej przerwy ze względu na spadki i chciałbym to jak najszybciej załatwić. Mam nadzieję, że to zwykłe nadwyrężenie i szybko minie. Dzięki z góry za odpowiedz Pzodroo