Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
Kontuzje sie zdarzaja w tym sporcie, wiadomo nie od dzis. Kolezka mi polecil te magiczne tableteczki, a teraz ja polecam WAM. Lek dziala bardzo silnie przeciwzapalnie, przeciwbolowo, ma wlasciwosci hamujace rozwoj kontuzji. Biore 2 x 100mg, rano i wieczorem do posilku. Aby kontuzja sie cofnela, goraco zachecam do polaczenia z hydrolizatem kolagenu, np. FLEXIT z Nutrenda lub Animal Flex i zwiekszenie ilosci warzyw w diecie by odkwasic organizm. Reszta to gowno. Jol.
Szacuny
27
Napisanych postów
3554
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
49349
Ja polecam Ketonal Duo w tabletach (taz na recke) jak bralem nie bolalo mnie nic a mialem naderwany miesien klatki bolące biodro, kolano a do tego cwicze w bandazach trojbojowych(bol jak s****ysyn). Jak bralem ten Ketonal + jak Shield powiedzial flexit wszsytko przestalo bolec. Teraz juz nie biore i tylko bandaze czuje, czyli przeciwbolowo dzialalo za***iscie.
- Panie doktorze nie pale, nie pije, nie cpam, nie koksuje, jak dlugo bede zyl?
- a Po co ?
Szacuny
0
Napisanych postów
195
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4279
ja chrupie STRUCTUM (chondroitini natrii sulfas) tez na stany zapalne stawow i zwyrodnienia (na recepte) 60kapsulek 500mg jedna dawka dzienna 1000mg dzielona rano/wieczor po posilkach jem miesiac pomaga koszt opakowania okolo 5-7 kart z plusa po 10zł zaleznie od apteki
Szacuny
50
Napisanych postów
4401
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
51501
Jezeli mocny przeciwzapalny i przeciwbólowy to na pewno skuteczny w walce z naszymi kontuzjami Dam cos od siebie i dodam jeszcze,ze swietnie sie spisuje przy wszelakich bólach kostnych Nimesil w granulkach(zawiesina do picia) lepiej mnie nic nie kurowało z takich przypadłosci.