Zacznę od początku. Około miesiąca temu nabawiłem się kontuzji nadgarstka (zapalenie gruczołu xxx - nazwa łacińska, przykro mi - nie pamiętam, lecz to nieistotne). Mój ortopeda chce zrobić mi przeciwzapalny zastrzyk steroidowy i usztywnić kciuk (w piątek), a ja jestem aktualnie na masie. Miałem już tydzień przerwy, uznałem, że przyda się na regenerację. Teraz chciałbym powrócić do treningów i wiadomo, że nie mogę obciążać nadgarstka, w zasadzie nadgarstków, bo trudno żebym ćwiczył tylko jedną rękę.
Postanowiłem zacząć aerobowe treningi - plan na rzeźbę + aeroby z utrzymaniem diety na masę. Brzmi dziwnie, ale nie mam zamiaru robić redukcji, ponieważ nie jestem jakoś tragicznie zalany - delikatna redukcja %bf + trochę rzeźby i definicji, to mój cel.
No i teraz chciałbym poznać wasze opinie na temat tego co wyżej napisałem, a potem wrzucę swoją rozpiskę.
Waga: 72/3
Wzrost: 173
Cel treningowy: masa/rzeźba/definicja
Staż treningowy na słowni: 16 mcy
Uprawiane inne sporty: brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt (poza bramą i wyciągiem dolnym)
Dieta: masa
Przeciwskaznania medyczne: kontuzja nadgarstka
Zażywane suplementy: brak
Postanowiłem zacząć aerobowe treningi - plan na rzeźbę + aeroby z utrzymaniem diety na masę. Brzmi dziwnie, ale nie mam zamiaru robić redukcji, ponieważ nie jestem jakoś tragicznie zalany - delikatna redukcja %bf + trochę rzeźby i definicji, to mój cel.
No i teraz chciałbym poznać wasze opinie na temat tego co wyżej napisałem, a potem wrzucę swoją rozpiskę.
Waga: 72/3
Wzrost: 173
Cel treningowy: masa/rzeźba/definicja
Staż treningowy na słowni: 16 mcy
Uprawiane inne sporty: brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt (poza bramą i wyciągiem dolnym)
Dieta: masa
Przeciwskaznania medyczne: kontuzja nadgarstka
Zażywane suplementy: brak