Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
110
Witam szybkie pytanie wczoraj na treningu robiłem triceps. po robieniu "odwróconych młotków" na triceps (nie wiem jak to inaczej nazwać) zaczęło mnie boleć (zakreślony poniżej na zdjęciu) część przedramienia. ból występował podczas napinania tricepsu oraz rotacji ręki. Dziś już mnie nie boli, przynajmniej nie podczas napinania tricepsu ani rotacji, teraz występuje lekki ból przy mocnym napinaniu bicepsa oraz uczucie znieczulenia w danym miejscu. dodatkowo ręka jest bardzo lekko opuchnięta. poniżej załączam zdjęcia miejsca kontuzji. pozdrawiam
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Sam możesz zrobić tak, odpoczynek od treningów, maść przeciwzapalna, zimne okłady, jak nie ma porpawy to do lekarza zrobić prześwietlenie i wtedy dowiesz się co zostało uszkodzne jeśli to coś poważniejszego.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
witaj. problemy z przedramionami moga wynikac z braku odpowiendiej mobilnosci dla stawow nadgarstkowych jak i mocno pospinanych miensi samych przedramion. Tutaj po prostu trzeba zaczac systematytcznie je roazciagac, pracowac nad ich mobilnoscia, bo zaniedbania beda sie poglebiac, W przyszlosci moze dojsc do sytuacji gdzie po portu wystapi stan zapalny klycia bocznego lub przysrodkowego i bedziesz walczyl z lokciem golfisty lub tenisisty. Dlatego warto popracowac nad tym, aby przywrócić ich pelna sprawność.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
W miejscu wskazanym przez Ciebie na zdjęciu nie ma nic co mogłoby spowodować jakiś bardziej poważny uraz. Zapewne na stan zapalny, który się pojawił wpłynęło kilka czynników. Przede wszystkim brak mobilności, nieodpowiednia rozgrzewka, brak prawidłowej techniki ćwiczeń, zły dobór obciążenia do możliwości organizmu, itp. Nie pozostaje nic innego, jak odpocząć trochę i wrócić do aktywności fizycznej zachowując powyżej wymienione czynniki jak podstawę swojego treningu. Poza tym, sugeruję zadbać o mobilizację, rozciąganie mięśni.