Siemka, mam do was takie male pytanko mianowicie - Czy mozna raz na jakis czas do zupy jarzynowej z hortexa dorzucic takową kostke rosolową aby troszke nasiakly nią warzywa? [ nie chodzi mi o wypicie takie rosolu tylko bardzo pyszne sa te warzywka jak tak przesiąkną tym , bo ogolnie to jakies takie " bez smaku "ze tak powiem :D ] i tak odrazu zarzuce ze 2 pytanka :D. Ile kalori cisnac na redukcji [tak +/- bo jem ok 2000-2200] robie 3x w tyg fbw do tego normalne "czynnosci " ze tak powiem zyciowe :D raz na jakis czas spacerek,droga do szkoly,zamiatanie,sprzatanie kuchni itd :D 2. Na ile "ustawic "xd :D wegle na redukcji ? [juz jestem na redukcji 2-3msc i tak jadlem po 2.6-3gram na kg ] z Gory dzieki za odpowiedzi i elo :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie powinieneś bać się tłuszczu, bo to węglowodany tuczą, a nie tłuszcz.
Jak tniesz węgle, to automatycznie musisz jeść więcej tłuszczów.
Daj conajmniej 1 g tłuszczów na kg masy ciała, czyli ok. 70 g dziennie.
Napiszę Ci ciekawą prywatną wiadomość - odbierz PW.
Jak tniesz węgle, to automatycznie musisz jeść więcej tłuszczów.
Daj conajmniej 1 g tłuszczów na kg masy ciała, czyli ok. 70 g dziennie.
Napiszę Ci ciekawą prywatną wiadomość - odbierz PW.
...
Napisał(a)
ja jem 1 kostke dziennie ale smaruje sobie z nią i oliwą kurczaka albo indyka , narazie sam nie wiem co z tym , ale myślę że zazdrowe to nie jest ;p
...
Napisał(a)
1.Szczerze powiedziawszy troche dziwny pomysl
2. NIe ma jednej liczby kalorii na redukcji dla kazdego. Oblicz swoje zapotrzebowanie i odejmij od niego tak z 300 kcal
2. NIe ma jednej liczby kalorii na redukcji dla kazdego. Oblicz swoje zapotrzebowanie i odejmij od niego tak z 300 kcal
...
Napisał(a)
No to tak jakos mi wyszlo zapotrz. z kalk. 2600-2700 jadlem na poczatku 1900 [ wiem glupota naszczescie tylko 2-3tyg] pozniej wskoczylem na 2100 nastepnie cisnalem przez dluzszy okres czasu 1950-2150 ,czasem sie zdarzy 2250-2350 ale ogolnie reasumujac to cisne na 2150,190-210bialka, tluszczy 45-70,ww 160 w gorsze dni ze tak powiem :D a normalnie to 180-200, Cwicze 3x w tyg fbw + jak wspomnialem " normalne czynnosci zyciowe" :D styknie ? :D czy nie ? tluszczy za malo czy za duzo ? :D ogolnie to nie jem tlustych produktow,nie smaze na oliwach itp :D smaze na niczym lub na wodzie :D , glowne produkty mojej diety to drob,wolowina,jajka,serki wiejskie,twarogi,warzywka,owocoe [po treningu,rano] soki z pomidorow i takie tam :D + raz za czas [ostatnio 3 tyg temu mi sie zdarzylo no i dzis xd] mama gotuje takową zupe na tej kostce [ jem same jarzyyny w miarę bez tej " mieszanki " :D co sie z bulionu i wody wytworzy :D Eh ale sie rozpisalem zapominajac o naj... :D to jak z tą kostka rosolowa ?
...
Napisał(a)
PS : Wiek :15lat
Wzrost :ok 175 +/-
Waga : Wacha się 67.5-69
Aktywnosc : Normal. czynnosci, + 3x w tyg fbw
Czy na cos choruje ? mam niedocisnienie ,a propo niedocisnienia- MOGE UZYWAC RAZ ZA CZAS SOLI?bo podbno podnosci cisnienie czy cos w tym stylu : P
Wzrost :ok 175 +/-
Waga : Wacha się 67.5-69
Aktywnosc : Normal. czynnosci, + 3x w tyg fbw
Czy na cos choruje ? mam niedocisnienie ,a propo niedocisnienia- MOGE UZYWAC RAZ ZA CZAS SOLI?bo podbno podnosci cisnienie czy cos w tym stylu : P
...
Napisał(a)
Bialko 175 g starczy. Tak 2,5 g na 1 kg masy ciala wystarczy. Reszte kalorii podbij tluszczami. Smazyc mozesz na oleju rzepakowym, zeby smaczniejsze produkty byly. Niedocisninie lekarz stwierdzil? Bo ogolnie w Twoim wieku bedziesz mial nizsze cisnienie niz osoba dorosla. Soli mozesz uzywac ale nie za duzo. Zupe tez mozesz cala jesc. Ogolnie patrzac na Twoja wage/wzrost zastanawia mnie czy masz co redukowac moze wstaw zdjecie bo moze powinnes mase robic
...
Napisał(a)
Tzn się powiem tak ;) niejednokrotnie spotykalem się z opinią ze mam masowac ,aczkolwiek bylem bardzo gruby i udalo mi sie duzo zrzucic [ w okrezsie dojrzewania] bez zadnych diet itp xd tylko przestalem soki pic i tego typu sprawy :D lekko fatu zostalo ,ogolnie to na grubasa nie wygladam jestem dosc szczuply aczkolwiek troche fatu jest,nabardziej denerwuje klata na ktorej mam albo gino albo lipo :Dnie jestem fachowcem i sam tego nie okresle ale to cala "kwinetesencja"ze tak powiem tego dlaczego nie chce masowac- boje się zeby ta klata nie wygladala gorzej :/ ,hmm myslę ze w miarę jest co redukowac. Jak juz wspomnialem najbardziej boje się tej klaty ,w miarę mozliwosci wrzuce fote,powiecie czy redukowac czy masowac -czy to gino czy to lipo -czy sie nie bac ze przybedzie fatu na klacie itd ;D Wszystkim za odpowiedzi lecą sogi dzieki ze sie udzielacie :D
...
Napisał(a)
Bialko 175 g starczy. Tak 2,5 g na 1 kg masy ciala wystarczy - w sensie ze 175 bialka czyli 2.5g/kg czy ze w sensie 175 bialka,.nastepnie 2.5g/kg wegli i reszte tluszczy ? :D PS: 1g tluszczy to 9 kcal tak? a jak to wyglada z bialkiem ?
...
Napisał(a)
Po 4kcal na 1 g. W sensie 2,5 g 1 kg masy czyli 175 g cos kolo tego wychodzi. Nie musi byc co do mg.
Co do masowania przy odpowiedniej diecie tluszczu nie zlapiesz/nie duzo
Co do masowania przy odpowiedniej diecie tluszczu nie zlapiesz/nie duzo
...
Napisał(a)
Hm czyli nie bac sie o klate i masowac? :D czy moze zrobic taka jeszcze troszke ostrzejsza reduckje 180bialka 150ww,40tluszczy przez 2-3 tyg pozniej przerwe [tzn stopniowo dochodzic do normal zapotrzebowania czyli ok 2550-2650 ]a nastepnie co tydzien dodawac po 100kcal az bede na bialnsie +200/+300 i tak przez 3 tyg-4 tyg a pozniej na bilansie+350/+500 ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!