Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
No to zabieram sie do pracy, zeby wszystko bylo mozna latwo znalezc Tlumaczenia figur sa mojego autorstwa wiec jakby co to z pretensjami do mnie
Zaczynamy od figur
:: Spider Dribble
Kozlujesz z lewego przodu do prawego przodu, pozniej do tylu miedzy nogami do lewego tylu, pozniej cross do prawego tylu, pozniej spowrotem do przodu do lewego przodu, pozniej cross do prawego przodu, pozniej spowrotem do lewego tylu itd. Robic to tak dlugo az poczujesz ze slabsza reka pracuje i zacznie cie palic
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
:: V dribble
Cwiczenie ma na celu ulepszenie "czucia pilki" po obu jej stronach, przydatne do crossover'ow i ruchow do srodka-i na zewnatrz(inside out), prowadza one do punktu, w ktorym bedziesz potrafic stac wyprostowany i kozlowac tam i spowrotem dookola swojego ciala, jak cross jedna reka.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
:: Windmill (dla niewtajemniczonych - mlynek )
Tam i spowrotem pomiedzy nogami w odwrotnym ruchu, z nogami pozostajacymi w tym samym miejscu, pozwala to obracac ci sie z pilka i szybko sprowadzic ja za plecy podczas gdy przeciwnik wywiera na tobie presje, pokazuje obroncy, ze masz calkowita kontrole nad pilka
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
:: Pound 1-2 crossover
opanuj to a oszolomi twojego obronce (to nie jest moj tekst) i da ci wolne miejsce kiedy on pojdzie w zla strone po twoim fake'u. Uzywac z nazewnatrz-i do srodka(inside out)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
"Polepsz swój Crossover" by -Skip 2 My Lou- (Polish) :)
Drybling piłeczką do Tennisa - 5 min. - Wykonuj drybling piłeczką do Tennisa tak
jak zwykłą piłką do kosza.
Wykonuj te ćwiczenia z ciężarkami na nadgarstki i w rękawiczkach (jeśli posiadasz)
Drybling podczas biegu tyłem - 1 min.- Wyk. Drybling biegnąc tyłem.
Drybling w tzw. "Młynek" pomiędzy nogami -1 min.-Drybling pomiędzy nogami
w ruchu tzw. "Młynek".
Drybling "V" pomiędzy nogami - 1 min. - Drybling pomiędzy każdą z nóg.
Po 1 min. na nogę potem zmiana ...
Drybling za plecami - 1 min. - Drybling za plecami.
Drybling "Obronny" - 2 cykle po 50 odbić na jedną rękę w pozycji kucanej.
(Ręka prowadząca jest pod naciskiem) tak jak to jest gdy, odpychasz przeciwnika,
trzymasz go z dala od siebie.
Drybluj tak nisko i tak szybko jak tylko potrafisz ...
Drybling tzw. "8" - 1 min. - Drybluj na zmianę pod nogami podczas chodu (idąc przed siebie).
Minuta odpoczynku
"Pound" 1,2 ... i Crossover - 1 min. na każdą rękę, 2 koziołki na zmianę pod nogami
i crossover i powtórka ... ,
następnie zmiana ręki i powtórka z drugiej strony tego samego ćwiczenia.
Spider Dribble - 2 min. - Kozłowanie na przemian (Lewo-Prawo ...) pod nogami
(Lekko uchylona pozycja jak podczas gry).
Stronny Drybling "V" - 1 min. z każdej strony - Tak jak drybling Yo-Yo z piłką do kosza.
Ze swojej strony wykonuj drybling w przód i w tył.
Przedni Drybling "V" - 1 min. na każdą rękę - Tak samo jak powyżej tylko, że z przodu
z jednej strony na drugą.
Drybling pomiędzy nogami, za plecami - 1 min. w każdym kierunku - Wyk. Drybling pomiędzy
nogą a następnie momentalnie
za swymi plecami, potem wykonaj zmianę nogi pod którą dryblowałeś i powtórz ...
"Młynek" wokół nóg bez kozłowania - 1 min. na każdy kierunek
Wykonuj ćwiczenie w ruchu "Młynka" bez kozłowania, następnie zmieniając kierunek :
-Wokół głowy - 2 cykle po 50 (na kierunek).
-Wokół talii - 2 cykle po 50 (na kierunek).
-Wokół kostek - 2 cykle po 50 (na kierunek).
-Wokół każdej nogi - 2 cykle po 50 (na kierunek).
Fingertaps - Uderzaj w piłkę czubkami palców naprzeciw swego ciała - 50 uderzeń - Wystaw
ręce przed siebie i uderzaj
w piłkę (przed sobą) w przód i w tył ..
Drybling w siadzie skrzyżnym - 1 min. - Usiądż w siadzie skrzyżnym i drybluj wokół swego
ciała siedząc.
Różne uderzenia (odbicia) - 1 min. na każdą stronę - Uklęknij, odbijając tak nisko i tak
szybko jak to jest tylko możliwe.
Najpierw uderzaj obydwoma rękami, potem po kolei wszystkimi palcami (małe, środkowe,
wskazujące, kciuki ...) dłonią, tylną
stroną dłoni i na koniec pięściami.
Krzesełko - Usiądź na krześle i drybluj pomiędzy jedną nogą, następnie pod drugą i na
koniec pod obydwoma. Potem wykonaj trik
jak to zrobił Hot Sauce w Mixtape Vol.3 tzw. "Circle dribble" - 3 min.
Drybling na leżąco - Połóż się na plecach i drybluj za swoją głową (lekko uniesiona).
Drybling wsteczny idąc tyłem - 1 min. - Idąc tyłem kozłuj pod nogami z jednej strony na
drugą i powtarzaj ...
Drybling po "Ciemku" - 3 min. - W ciemnym pokoju po ciemku wykonuj drybling i wszystkie
ruchy jakie tylko umiesz i jakie
przyjdą Ci do głowy ...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Fajne, SOG za robotę
__Nie_pogardzę_Sogami__
W średniowieczu żyli zbóje, po kolana mieli... MIECZE bo to było średniowiecze "Twoja ****a mać senacka obietnica bez pokrycia
Nie ******l mi o ludziach, najpierw naucz się ich życia"
gorące blondynki, ponętne brunetki, wszystko za free, tylko kliknij tutaj --------->
__Nie_pogardzę_Sogami__
W średniowieczu żyli zbóje, po kolana mieli... MIECZE bo to było średniowiecze "Twoja ****a mać senacka obietnica bez pokrycia
Nie ******l mi o ludziach, najpierw naucz się ich życia"
gorące blondynki, ponętne brunetki, wszystko za free, tylko kliknij tutaj -------------->