Kotleciki z kaszy bulgur by boska_mlc
Z podanego przepisu wychodzi 8 sztuk
Składniki:
- 100g kaszy bulgur
- pół dużej cebuli
- pół małej papryki
- średnia marchewka
- ząbek czosnku
- jajko
- ser żółty (10-15g)
- dwa pomidory
- przyprawy: papryka słodka i wędzona, pieprz, kurkuma, bazylia, sól
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Kaszę gotujemy. Cebulę, paprykę i pomidory drobno siekamy. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać pomidory, marchew, paprykę, wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem ok.10min.
2. Po tym czasie wrzucamy powstały farsz do kaszy, wyciskamy czosnek wszystko mieszamy.
3. Dodajemy przyprawy starty ser i jajko. Dokładnie mieszamy.
4. Formujemy kotleciki i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(masa nie będzie zbyt zwarta).
5. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 min, 180 stopni. Po 15 min przewrócić kotleciki na drugą stronę.
Wartości:
B: 2,8
T: 1,4
W: 9,0
Kcal: 62

Z podanego przepisu wychodzi 8 sztuk
Składniki:
- 100g kaszy bulgur
- pół dużej cebuli
- pół małej papryki
- średnia marchewka
- ząbek czosnku
- jajko
- ser żółty (10-15g)
- dwa pomidory
- przyprawy: papryka słodka i wędzona, pieprz, kurkuma, bazylia, sól
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
1. Kaszę gotujemy. Cebulę, paprykę i pomidory drobno siekamy. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać pomidory, marchew, paprykę, wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem ok.10min.
2. Po tym czasie wrzucamy powstały farsz do kaszy, wyciskamy czosnek wszystko mieszamy.
3. Dodajemy przyprawy starty ser i jajko. Dokładnie mieszamy.
4. Formujemy kotleciki i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(masa nie będzie zbyt zwarta).
5. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 min, 180 stopni. Po 15 min przewrócić kotleciki na drugą stronę.

Wartości:
B: 2,8
T: 1,4
W: 9,0
Kcal: 62
1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html