Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Krótki cykle VS długie cykle a trwałość przyrostów

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7129

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 511 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 15392
Po przeczytaniu kilku podwieszonych artykułów na temat krótkich cyklów zrodziło się sporo pytań.

Pod uwagę bierzemy amatorów, którzy dopiero zaczynają kontakt z SAA, lub mają niewielkie z nim doświadczenie. Celem jest wysokojakościowa, sucha masa mięśniowa zdobyta w ciągu roku na dwa sposoby: jeden krótkimi cyklami 4-6 tygodniowymi, drugi na na długich estrach przez okres 10-12 tygodniowymi.

Mój post skupia się na trwałości uzyskanej masy. Nie tej wielkiej rzędu 15kg, ale schludnej z przyrostami jakie nasz orgaznizm będzie w stanie zatrzymać w jak największym stopniu. Trywialnie rzecz ujmując im dłuższy cykl tym większy przyrost.

Powstaje więc pytanie czy warto dla powyższej idei zrobić kilka cykli 4-6 tygodniowych, po których jest tak samo długotrwające PCT, a potem powtórzenie cyklu? Czy przyjąć drugą opcję: cykl 12 tyg z baaardzo długim PCT, gdzie spadki są nieuniknione, profil lipidowy zaburzony, jądra zmniejszone. A wszystko to bardzo demotywuje...

Na krótki cykl, krótki estr:
1-4(6) - propionatat 100mg e2d
4(6)-8(12)- PCT oraz OFF
następnie powtórzyć

Długi cykl, długi estr:
1-12 - enantat 250mg e5d
14-26 - PCT oraz OFF
następnie powtórzyć

Chciałbym jeszcze raz podkreślić, ze jest to pomysł dla osób bez ambicji zawodowych, chcących nie za wielkich przyrostów o z niewielkimi spadkami i mniejszym ryzykiem wzledem zdrowia.

Jakie są Wasze spostrzeżenia na ten temat?
Czy 3 cykle 4-6 tygodniowe (czyli sumując 12/18 tygodniowy) na propionacie kontra 12 tygodniowy cykl na enanie jest wart spróbowania?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 142
Witam ja teraz jestem na cyklu 40 propa i 200 winka staż 4 lata wracam po kontuzji redukowałem 4 miesiące i teraz jadę suchą masę mój cel przygotować się do debiutów 2017 co proponujecie od razu po tym cyklu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1659 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19436
Ja tam jestem zwolennikiem krótkich cykli...

"ważna jest technika wykonywania ćwiczeń"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 784 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 19407
12 tygodni to taki długi cykl?

Zmieniony przez - Blachapl w dniu 2010-08-31 13:31:18

+$+ sru sru

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51934 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
12 tyg to tak imo chyba w sam raz na 1 raz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1465 Napisanych postów 10261 Wiek 54 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 84499
długie cykle + 16 tygodni
jednak długie cykle mają więcej minusów dla zdrowia.
krótkie nic trwałego nie zbudujesz, moja metoda prób i błędów.

najsłabszy inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny,

- najmniej selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny.
TABELA WEDŁUD KSIĄŻEK PISANA NA PODSTAWIE MOICH ODCZUĆSKDER-paroksetyna fluvoksamina

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 309 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1479
minimum te 12 tygodni wg mnie chyba że chcesz tylko wycinke np zrobić

ale jak chcesz budować trwałą muskulature to długie cykle

wg mnie oczywiście
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51934 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
a jest sens leciec te minimum 12 tyg na enanie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 309 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1479
^
mnie pytasz czy autora

ja bym po 9-10 tygodniach zmienił estr na omke/propa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9160 Napisanych postów 83465 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705670
12 tygodni na enanie spokojnie można ciągnąć

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
a nawet i Ciebie zapytam
Bo chodzi mi po głowie sam enan przez 10 -12 ttyg tak dla lepszego samopoczucia na jesień/zimę tylko że nie wiem jakie dawki w takim przypadku by leciały
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1223 Napisanych postów 26444 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 298562
ja będę dawał leczniczo 250-500 mg/week raczej, od jesieni do wiosny
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Metanabol+Prolongatum 1 cykl

Następny temat

Deka+prop

Spalanie
Polecane artykuły