Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kreatyna<>nerki !?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4401

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 212 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 7535
Ja w maju trafilem do szpitala z kolką nerkową i wykryto mi złog wielkosci 1cm (nie kamien) złóg ten pod wplywem lekow rozkurczajacych i zwiekszajacych diureze ( spasmolina pozniej rowatinex) rozpuscil sie zalkowicie i po miesiacu na USG mialem czysciutkie nerki! 20 stycznia zaczalem cykl kreatyny i caly czas mam stes czy to mi nie zaszkodzi bo niby pije duzo tak jak trzeba ale jak tylko czuje jakis bol w dolnej czesci plecow to sie zastanawiam czy to miesnie czy moze juz nerka ( w maju tego nie odrożniłem) nie wiem czy jednak zaprzestac kretyny i moze sprobowac czegos innego??

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
v3gas ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 6008 Wiek 15 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 38264
kreatyne mozna stosowac w sposob cieglu...
badania pokazuja ze ciagle stosowanie kreatyny przez 21 miesiecy (a nawet 5lat)..nie przynosi zadnych skutkow ubocznych...

Pozdrawiam
vegas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
v3gas; To bardzo uspokajajace co mowisz ale mi chodzi dokladnie o nerki bo ktos juz na forum powiedzian ze ze kreatyna sie osadza jako kamien nerkowy (fosforan kreatyny) czy jakos tak!
teraz stosuje 10gr dziennie moze mam zminiejszyc dawki prosze o dalsza pomoc?? co radzicie?
v3gas: sog for you ale prosze doradz mi jeszcze:)

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
v3gas ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 6008 Wiek 15 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 38264
badania byly prowadzone na zdrowych 'osobnikach'...i po 21 miesiachach wyniki /m.in uryna..na podstawie ktorej szacowano stan watroby/...nie odbiegaly znaczaco od normy..../dawkowanie przecietnie ~5-10g/...

mysle ze nic ci nie powinno byc /aczkolwiek nie mnie to oceniac ;)/...ale niepotrzebnie stosujesz 10g..dziennie..wystarczy...5g...a po wysyceniu nawet 3g....

Pozdrawiam
vegas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 22600 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 112308
dokladnie
przeprowadzone testy wskazaly, ze ciagla sooplementacja kreatyna nie wplywa na cisnienie krwi czy foonkcjonowanie nerek; przyczynia sie natomiast do wzrostu beztlooszczowej masy miesniowej /na podst. Med Sci Sports Exerc. 2000 Feb; 32(2): 291-6. ,s; Acute creatine loading increases fat-free mass, but does not affect blood pressure, plasma creatinine, or CK activity in men and women. Mihic S, MacDonald JR, McKenzie S, Tarnopolsky MA./

co ciekawe - istnieje coraz wiecej spekoolacji, iz krootkoterminowe /cykliczne/ podawanie kreatyny przegrywa z sooplementacja ciagla

artystyczny leniwy' trawikoos
księżniczka-mafia.suple.hardcor.pl
~don kichot sooplementacji~

Bądź silnym i niezłomnym, aby umocnić słabość tych, którzy się chwieją.

28:06:42:12
That is when the world will end.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ale mnie cały czas wydaje sie ze bedzie cos nie tak! nie chcialbym przerywac biore okolo 10 dni. radzicie zmniejszyc dawke do 5 gr?? jak to wtedy brac??? plis pomozcie! dzieki z gory

Grasik sog leci! licze na was:)

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
v3gas ZASŁUŻONY
Znawca
'Ale mnie cały czas wydaje sie ze bedzie cos nie tak!'
to nie bierz...;)

btw...3-5g przed teningiem...

Pozdrawiam
vegas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 22600 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 112308
albo po 3g przed i po

artystyczny leniwy' trawikoos
księżniczka-mafia.suple.hardcor.pl
~don kichot sooplementacji~

Bądź silnym i niezłomnym, aby umocnić słabość tych, którzy się chwieją.

28:06:42:12
That is when the world will end.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Sprobuje jednak brac te 5-6gr moze bedzie ok! cwicze najczesciej rano wiec jak wezme przed sniadaniem 3gr to chyba bedzie ok( tak jak bralem) no a po treningu znow 3gr! czy tak bedzie ok??

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

Tribal Gallery
www.tribal.glt.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miętki JASZCZOMP
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 21724 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 92660
Bedzie ok.
Weź pierwsza dawkę na 30 minut przed treningiem,drugą zaraz po.
Pozdro.

Doradca w dziale Suplementacja
Bo to historia,bo to marzenia...NO TO KONIEC MOJEGO NETA-PO NIEDZIELI MNIE ODETNIE..LIPA NIE?

"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suplementy przy treningu siłowym.

Następny temat

sojavit

Spalanie
Polecane artykuły