Zakładam wątek ponieważ w poprzednim nie mogę udzielać odpowiedzi.
PYTANIE:
Hej, pierwszy raz się z tym spotkałem że kreatyna pozostawia mega kwaśny smak. Myślałem że może ja mam takie dziwne odczucie, ale inni gdy tylko spróbowali od razu poczuli kwaśność. Jest to czysty monohydrat. Nowe opakowanie z datą do 2026r. Jaka może być przyczyna?
Po rozmowie telefonicznej z przed 10minut.
Podobno jest to normalne i zdarzają się takie partie z kwaśnym posmakiem (możliwe że pH jest trochę inne), zdarzają się też słone odczucia a nawet jak jest jakiś minerał w kreatynie (naturalnie, nie dodany) to smak też trochę się zmienia. Zapewnia że taki posmak jest jak najbardziej mozliwy i na pewno bezpieczne w dalszym spożyciu. Wzięli nr partii do niby ponownego przebadania i że dostanę sprawozdanie z tego badania (choć wątpię że tak się stanie)
Czy miał ktoś kiedykolwiek przy czystej bezsmakowej kreatynie mono jakies odczucia smakowe? Czy myślicie że dalej można to zajadać czy do wora i kupić następna puchę?
PYTANIE:
Hej, pierwszy raz się z tym spotkałem że kreatyna pozostawia mega kwaśny smak. Myślałem że może ja mam takie dziwne odczucie, ale inni gdy tylko spróbowali od razu poczuli kwaśność. Jest to czysty monohydrat. Nowe opakowanie z datą do 2026r. Jaka może być przyczyna?
Po rozmowie telefonicznej z przed 10minut.
Podobno jest to normalne i zdarzają się takie partie z kwaśnym posmakiem (możliwe że pH jest trochę inne), zdarzają się też słone odczucia a nawet jak jest jakiś minerał w kreatynie (naturalnie, nie dodany) to smak też trochę się zmienia. Zapewnia że taki posmak jest jak najbardziej mozliwy i na pewno bezpieczne w dalszym spożyciu. Wzięli nr partii do niby ponownego przebadania i że dostanę sprawozdanie z tego badania (choć wątpię że tak się stanie)
Czy miał ktoś kiedykolwiek przy czystej bezsmakowej kreatynie mono jakies odczucia smakowe? Czy myślicie że dalej można to zajadać czy do wora i kupić następna puchę?