Mieszanie kreatyny z węglowodanami ma jeden minus - obecność węglowodanów i pewnych kwasów tłuszczowych w organiźmie kulturysty może przeciwdziałać uwalnianiu hormonu wzrostu, jakie ma miejsce po wysiłku fizycznym. Jest na to sposób. W celu uniknięcia ujemnego wpływu na uwalnianie hormonu wzrostu, należy połknąć 1-2 gramów kreatyny i 20g glukozy w wodzie na pół godziny przed treningiem. Ćwiczenia pobudzają transport kreatyny do mięśni, co pozwala na szybkie uzupełnienie kreatyny zużywanej podczas treningu. Natomiast w jedną do dwóch godzin po treningu powinno się przyjąć następne 1-2 g kreatyny i 20g glukozy z sokiem owocowym. Teraz organizm wykorzysta węglowodany pochodzące z potreningowego posiłku do przetransportowania kreatyny do mięśni.
Wyciełem to z postu znajdującego się na sfd. Czy takie dawkowanie jak jest tu podane zwiększa wydajność kreatyny ? Mam prawie 18 lat od połowy stycznia zaczne jeść kreatyne, z opowieści rodziców wynika że jeszcze będe rósł bo moi bracia w tym wieku podrośli, domyślam się że będe miał podobnie
. Może stopień zachamowania uwalniania się hormonu nie jest tak duży i mam nie zawracać sobie tym głowy, czy lepiej dawkować według tego ?.
Wyciełem to z postu znajdującego się na sfd. Czy takie dawkowanie jak jest tu podane zwiększa wydajność kreatyny ? Mam prawie 18 lat od połowy stycznia zaczne jeść kreatyne, z opowieści rodziców wynika że jeszcze będe rósł bo moi bracia w tym wieku podrośli, domyślam się że będe miał podobnie

Silne nogi i plecy to podstawa ;) http://www.sfd.pl/temat259657/