Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
39
Witam,
mam tłustą cerę, która zawsze po 2 godzinach od umycia twarzy robi się tłusta i świecąca, szczególnie na czole, nosie i polikach co mnie wyprowadza już z równowagi. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia i stosował krem, który faktycznie pomagał, tzn. nawilżał skórę i powodował, że skóra robiła robiła się matowa chociaż przez kilka godzin?
Szacuny
3
Napisanych postów
47
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
82
Też używałem tego z Loreala i w końcu oddałem koledze bo mi nie pasował kompletnie. Teraz mam z Nivea Men i niby lepiej ale to jeszcze nie to. Mówcie o swoich !
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kupiłem Tołpa normalizujący i daje radę, ale trzeba to dłużej stosować żeby efekty się utrzymywały na dłużej, bo skóra się musi przyzwyczaić do nowego kosmetyku. Do tego jeszcze tonik z tej samej serii można stosować. W Rossmanie akurat promocja, jedno i drugie po 20zł.
Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1642
Kremy matujące to jakies nieporozumienie, kupisz tani nie działa kupisz drogi działa ale przez 2-3h i potem problem wraca.
Zrezygnuj z kremów matujących zadbaj o dobre nawilżenie skóry twarzy. Ja np polecam każdy krem z kwasami. Przypadł mi do gustu La Roche Posay Effeclar Duo+ stosowałem też Pharmaceris z 10% kwasem migdałowym na noc i też dawał rade :) Ale to są kremy w cenie ok 50 zł. Możesz również zaoszczędzić i Ziaja teraz wypuściła serie Manuka i tam też jest krem z jakimś kwasem nie pamiętam niestety jaki to.
Peelingujesz twarz? I czym myjesz na codzien?
Zmieniony przez - Krystek93 w dniu 2014-09-27 08:29:31
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
258
Nie rezygnuj z kremów matujących a nawilżaj cerę na noc. Co do kremów z kwasami nie wiem czy kolega wie że przy nich obowiązkowo stosuje się filtry przeciwsłoneczne. Kup sobie bibułki matujące one ściągają sebum z twarzy lub po prostu używaj chusteczki higienicznej. Ziaja z liśćmi manuka ma kwas migdałowy który jest dość łagodny możesz spryskać tym tonikiem twarz ponieważ zawiera matujący cynk a potem nałożyć ich krem matujący który ma filtr chociaż jest on niski.