Szacuny
3
Napisanych postów
1811
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
28260
Mi pomaga maść monobenzone / przepisane orzez dermatologa/ , ale to na plamy posłoneczne przy antykoncepcji. No i obowiązkowo blokery 50 biodermy, ziaji, ivostin.
Zmieniony przez - annawcz w dniu 2013-08-01 09:20:53
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
48421
Nie ma takiego inaczej: rozjaśniajace dzialanie maja kremy wybielajace takie jak drula forte, lierac Correcteur anti taches, kwasy (rozne), ale trzeba tego zuzyć tony (tzn stosowac najmniej kilka miesiecy (co przy cenie 100zl/30ml robi swoje dla portfela) a efekty nie wiadomo jak beda zblizone do oczekiwanych (może byc tylko np pewne rozjaśnienie plam). Poza tym przy takich kuracjach OBOWIAZKOWA jest ochrona /pelna tzn blokery/ antysloneczna, brak solarium, opalania sie, nic.
Jesli to sa przebarwienia na twarzy i to rozlegle to mogloby pomoc zluszczanie, ale znow: wiaze sie to z pewnym ryzykiem, duzymi kosztami, niemozliwoscia pokazania sie ludziom przez jakis czas no i nie jednym zabiegiem, a cala serią. No i tez - ochrona sloneczna do konca zycia, uwrazliwienie na slonce, a efekty zaleza od skory i fachowosci przeprowadzonych zabiegow.
Szacuny
4
Napisanych postów
88
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
753
100zl za 30 ml?? Cena jednak gra role Hmm a ktory z tych kremow warto zastosowac? Czy sa osoby ktore to stosowaly i choc w jakims stopniu im to pomoglo?
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
48421
U kobiet chyba najlepiej wypadaja te preparaty, ktore juz zostaly wymienione z nazwy. U męzczyzn trudno powiedziec jak preparat zadziala bo po pierwsze mają oni grubszą skóre a po drugie nie dane mi bylo słyszec o takim facecie ktory cierpliwie i systematycznie przez kilka miesiecy cos w siebie wsmarowuje Tym bardziej ze przez ten czas oprocz preparatow wybielajacych rano i wieczorem trzeba w ciagu dnia co kilka godzin nakladac nową warstwe kremu z filtrem - blokera.
Jedno jest pewne - jesien i zima kiedy nie ma takiej ekspozycji na slonce to najlepsze miesiace na podjecie decyzji o zastosowaniu preparatow wybielajacych jesli sie ktos nad tym zastanawia
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
ja stosowalam keidys krem z takiej firmy Pulanna koszt wynosil ok 40 zl ! i byl bardzo skuteczny sa takze awet na wyielenie piegow i bylam bnardzo zadowolona a od czego masz przebarwienia??
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
33
Hej witam, jeśli chcesz usunąć w sposób trwały przebarwienia to jest jeden mało inwazyjny sposób, a mianowicie mikrodermabrazja. Jest to zabieg przeprowadzany przez lekarza dermatologa i polega na laserowym złuszczeniu naskórka " takim mini odkurzaczem" (z kryształkami krzemu o ile dobrze pamiętam.Jeden zabieg (przynajmniej w Krakowie)kosztuje 250zł zalecana seria zabiegów to od 5 do 10. Dopiero po trzecim(przynajmniej u mnie )widać pierwsz efekty.U mnie po pięciu zabiegach zniknęło 80% przebarwień, z doświadczenia zawodowego wiem, że zaden krem nie usunie przebarwień ( przez kilka lat pracowałam w jednej z ekskluzywnych firm kosmetycznych)ani taki za 20zł, ani taki za 750zł. Sama eksperymentowałam ze Strivectinem 3D i pomogło jak umarłemu kadzidło (w Polsce ten krem kosztuje jakieś 800zł i miał być rewolucja na rynku, oczywiście efekty były mierne). Rozwiązaniem jest też głęboki peeling ale...on zawsze niesie za sobą duże ryzyko jeśli lekarz nie będzie mieć doświadczenia
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4
A może zamiast kremu warto kupić sobie specjalne serum rozjaśniające. Jest to bardziej intensywna forma walki w przebarwieniami. Ja pozbyłam się swoich miejsc hiperpigmentacji za pomocą serum rozjaśniającego dermika lily skin. Jest to kosmetyk z nieco wyższej półki, ma bardzo dobry skład, a co najważniejsze: cena i opis producenta idą w parze z efektami. To serum, moim zdaniem, warte jest dużo większych pieniędzy, bo jego skuteczność bije na głowę wszystkie inne produkty tego typu.
Zmieniony przez - elizka876 w dniu 2013-07-07 04:26:12