Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kroki w boksie.

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2667

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 191 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3443
Mam trochę głupie pytanie odnośnie kroków w boksie. Byłem na 2 treningach i na razie mam przerwę, bo muszę zrobić badania. Jeśli bije serie lewy, prawy, lewy, to idę najpierw lewą nogą wraz z lewym prostym, potem dostawiam prawą nogę wraz z prawym prostym i to samo z lewym prostym. Czy jak się cofam i bije lewy, prawy, lewy to mam najpierw przy lewym cofać się najpierw noga lewą czy prawą ? wiecie o co mi chodzi ? :D i od razu powiem że nie jestem mańkutem, zresztą chyba można się domyślić bo mańkut by bił prawy lewy prawy ;p
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Lady M Zasłużona dla SFD
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 19441 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 94708
prettymoney

podam na przykladzie "haków".
idac do przodu walimy lewego haka i dostawiamy w tym momencie prawą noge do przodu, zaś przy uderzaniu lewego haka idac do tylu robimy na odwrot - odstawiamy lewa noge.

hmm, to albo stoisz w półszpagacie, albo ci prawa noga idzie przed lewą jeśli chcesz utrzymać pozycję bokserską.
Do przodu idziesz nogą zgodną z ręką, do tyłu - na krzyż.

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 487
Nie bardzo rozumiem, chodzi ci o bicie ciosów kiedy podchodzisz do zawodnika? Zawsze jest tak, że jak idziesz do przodu, to najpierw lewą nogę dostawiasz, a potem prawą, żebyś cały czas pozostawał w pozycji bokserskiej. Kiedy się cofasz to najpierw cofasz prawą nogę, a potem analogicznie lewą. Ciosy bijesz kiedy jesteś w pozycji, a nie w ruchu, no chyba, że chodzi ci o doskoki z ciosem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Lady M Zasłużona dla SFD
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 19441 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 94708
przy cofaniu idziesz nogą przeciwną do ręki

http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 67 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6419
i nie zaczynaj z pięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 191 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3443
Dobra sory że tak pytam 10 razy dla pewności. Czyli jak idę do przodu biję lewy to podstawiam lewą nogę, potem wraz z prawym dostawiam prawą nogę. Jak się cofam to przy lewym cofam się prawą nogą, natomiast przy prawym cofam sie lewą nogą. Dobrze mówię ? ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Lady M Zasłużona dla SFD
Specjalista
tak, tylko pamiętaj, że nogi musisz mieć cały czas w pozycji bokserskiej - uważaj, żeby Ci sie jedna linia nie robiła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 353 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7959
Idąc do tylu:
1)bijesz lewy prosty z odrzuceniem prawej nogi do tylu
uderzasz prawy prosty z tej pozycji( nie ruszasz nóg)
bijesz lewy prosty z dostawieniem lewej nogi bliżej prawej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 41 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 250
Moim zdaniem przeczekaj ta przerwę i nie rób techniki w domu ponieważ możesz się nauczyć złych nawyków które będą skutkować w walkach.
Dziwi mnie to ze po drugim treningu masz juz serie wszystkich ciosiow. Czy trenowales juz kiedyś boks ze robisz tak szybkie postępy?;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 353 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7959
Pamiętam jak na pierwszych trenignach robiliśmy to w parach :D, jeden szedl do przodu lewy prawy lewy a drugi odchodził do tylu lewy prawy lewy i później na odwrót. Pamiętam jak na początku każdy się mylił :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
K0f4l
Dobra sory że tak pytam 10 razy dla pewności. Czyli jak idę do przodu biję lewy to podstawiam lewą nogę, potem wraz z prawym dostawiam prawą nogę. Jak się cofam to przy lewym cofam się prawą nogą, natomiast przy prawym cofam sie lewą nogą. Dobrze mówię ? ;d

Ja byłem inaczej uczony :)
lewy prosty to cofasz się prawą noga i tak zostajesz, walisz prawy prosty i dopiero lekko dostawiasz lewą nogę do prawej przy lewym prostym

Zmieniony przez - tomcio.xx w dniu 2014-02-28 14:04:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 487
Jak pisał ProBokser - wstrzymaj się z techniką w domu, bo złe nawyki przyswoisz. Na razie cwicz samo chodzenie, do przodu, do tyłu, na boki itp. Potem jak będziesz w pozycji to rób ciosy. I dalej, pochodź sobie i wyprowadzaj, jak walka z cieniem.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening mięśni karku.

Następny temat

Warszawa gdzie ćwiczyć

Spalanie
Polecane artykuły