Szacuny
5
Napisanych postów
11
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
173
Witam wszystkich na forum:)
Mam nastepujacy problem - otoz na ramionach w sumie od dziecinstwa mam takie drobne krostki lekko czerwonawe - najbardziej na tricepsach. Sa one tez wyczuwalne, jak sie przejedzie reka po nich. Nigdy mnie to za bardzo nie przjemowalo, ale ostatnio jak chodze w koszulce bez rekawow to mysle, iz psuja ona wyglad bicepsow i tricepsow, nad ktorymi tak pracuje od kilku lat:(
Czy ktos sie zetknal z czyms takim? Ja czasem widze u innych podobny problem, chyba ma to dosc spory procent populacji. Co to moze byc u licha? Nadmiar bialka, czy cus, alergia?
Pozdrawiam w te goraca sierpniowa noc:)
Pozdrawiam:)
*** All those moments will be lost in time, like... tears in the rain
- Roy Betty, Blade Runner
Szacuny
5
Napisanych postów
385
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1987
to jest częste zjawisko, tak u chłopaków jak i u dziewczyn, osobiście tego nie mam, ale ma to mój brat i tego chyba nie da się zlikwidować, trzeba to zaakceptować...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A ja czekam na rozwiniecie tego topicu, bo tez ku*** mam to samo.Kiedys chodzilem po dermatologach przeroznych, ale zaden mi nie momogl.Przepisywali masci, kremy, kapiele, sami jakies masci mi strugali ale nic...lipa straszna.A to na serio psuje ogolny obraz trica(bo tam gloownie to goowno mam).W lato jest troche lepiej, bo jak sie trzasniesz na hebanik :) i troszke opalisz te miejsca to nie ma tak wielkiej roznicy...ale to tylko w lato :(
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36022
Wiecie, moze dam wam taką niemedyczną porade ale...na bladej skórze to wygląda pewnie chojowo, ale przejdzie sie na pare sesji na solarium i nie bedzie widac praktycznie. A w zime moze sobie byc.
Szacuny
5
Napisanych postów
11
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
173
Na innym forum sie dowiedzialem, ze pomaga nawilzanie. Wiec opalanie i solarka nie bardzo. Moze tuszuja negatywny efekt, ale to "leczenie" wylacznie objawowe, bo na sama dolegliwosc chyba wplywa zle - wysusza.
Pozdrawiam:)
*** All those moments will be lost in time, like... tears in the rain
- Roy Betty, Blade Runner
Szacuny
3
Napisanych postów
172
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3634
Czesc, ja mam to samo.
Faktycznie slonce pomaga, mi kiedys pomagalo, ale teraz mam uczulenie na slonce i nie da sie tego nawet na krocej zamaskowac, czy wyleczyc. Bylam u dermatologa, przepisal mi pelno kremow, masci i mydelek, ktore nie daly zadnych efektow. Teraz szukam lepszego lekarza, ale tez mysle, ze na to sie nic nie poradzi. Moze przechodzi z wiekiem? :P Ja juz to mam od malego.
Aha, nawilzanie tez niewiele pomaga. Ja 2 razy w tygodniu robie peeling i dwa razy dziennie smaruje sie balsamem nawilzajaco- natluszczajacym i nic
:(
Ponadto mam pelno pieprzykow i w ogole mam zwalona skore :P Na szczescie natura mnie oszczedzila i rzadko wyskakuja mi pryszcze. Ale i tak jest lipa :P