Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Książkowe TRT

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 27592

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 18 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 468
1. WIEK: 28
2. WAGA: 80
3. WZROST: 176
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 8 lat, na początku intensywnie teraz tylko żeby sie nie zalać.
6. DIETA: pudła+ jedzenie w knajpach z uwagi na prace.
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: 2-3 w tygodniu wolne klamoty+ wielostary
9. CEL CYKLU: TRT
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 20
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): zawsze szczupły teraz podlewa
13. STAN ZDROWIA: lux
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: ojciec był łysy ja mam włosy na 5+ i chce żeby tak zostało
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2,5k
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 95
-martwy ciąg: 115
-przysiad: 100

Witam Panowie,

Piszę tego posta drugi raz ponieważ za pierwszym razem usunęło się wszystko po założeniu tematu.
Od mnie więcej dwóch lat i ogólnie czuje się jak P*zda, badałem się kilkukrotnie, wszystkie wyniki w teorii są w normie (estro test prolka), w zeszłym roku badania krwi pokazywały poziom testosteronu w okolicy 550 (240-870). zacząłem się suplementować omegą, cynk, magnez, ashwaganda itp ale nie czułem poprawy nastroju, mam problemy z decyzyjnością, prokrastynuje w pracy, ogólnie jest lipa. Natomiast od jakiegoś pół roku zacząłem notować libido na poziomie 0.
Zrobiłem pare dni temu badania krwi i wyszedł mi teść 460 (240-870) co za tym idzie zacząłem się edukować z tematu bomb i trt, poczytałem, pogadałem z bombowymi kolegami ale prawda jest taka że każdy mi mówi co innego. Dla mnie najważniejsze jest zdrowie więc próbowałem umówić się na spotkanie z DR Alicja, ale ona ma terminy na wrzesień a do tego czasu moja się wyniesie z domu. Zatem postanowiłem zrobić to sam ale na chłodno i z głową, mam przed sobą bardzo intensywny zawodowo rok i chcę wypróbować TRT, ale chcę aby to było zrobione książkowo tak aby ilość sajdów i ewentualnych powikłań była jak najmniejsza. Chcę wyposażyć się we wszystkie potrzebne mi do tego środki aby w razie "w" nie kupować od bóg wie kogo.
Chcę wejść na taki "cykl" na rok i po roku odblokować się i żyć dalej normalnie jeżeli będzie to możliwe i o ile mnie nie wciągnie.

Myślę o długim estrze z uwagi na częstotliwość iniekcji Enan/Cypio e5d 125-150mg + HCG.

I mam do Was kilka pytań:
-co powinienem mieć- symex i cabaser wystarczy?
-ile tego hcg bić i kiedy
-jeżeli chodzi o płodność, to czy powinienem się po roku martwić o to? nie planuje narazie dzieci ale w przyszłości tak.
-badania co 3 tyg test, prolka, estro, morfologia, tarczyca. coś jeszcze? częściej rzadziej?
-czy jest możliwość po takim rocznym cyklu z HCG zejścia całkowicie ze środków i powrotu do normalności? czego się spodziewać?
-z tego co czytałem pierwszy cykl zawsze działa najlepiej więc pytanie czy nie lepiej było by wykorzystać ten moment i wejść np na wyższe dawki na początku, a następnie zejść na dawki terapeutyczne i ciągnąć tak do końca okresu o którym piszę.
-W jaki sposób "cyklu" na koniec zejść najlepiej.
-czy macie może jakieś sugestie w mojej sytuacji, coś co powiedzielibyście sobie na moim miejscu w oparciu o swoje doświadczenie, coś czego nie powiedziano Wam przed pierwszym cyklem?

Jestem totalnym laikiem w tym zakresie także wybaczcie jeżeli dla Was część będzie oczywista, natomiast nie chcę zrobić sobie bałaganu w organizmie.
Z góry dziękuję za pomoc!

załączone badania- te z testem całkowitym są sprzed kilku dni, te z wolnym są sprzed roku.

Zmieniony przez - matheopuccini w dniu 2022-02-10 15:27:32
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3842 Napisanych postów 18899 Wiek 50 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 207753
Źle odczytałem, myślałem że xxxxpila napisał o poziomie testa 1,5 razy norma.
Moj błąd, 1,5 razy norma jeśli chodzi o estro to ok.
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 632 Napisanych postów 967 Wiek 37 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 22687
Jak przeczytasz ten link https://themenshealthclinic.co.uk/microdosing-trt-the-future-of-testosterone-replacement-therapy/ to będziesz wiedział jak powinno wyglądać książkowe trt. Tam masz wszytko to co potrzebujesz wiedzieć. Co prawda u mnie dawka musiała być zmieniona z 12.5mg ed na 16.25mg ed aby uzyskać odpowiedni poziom dla mnie.

Zmieniony przez - TRTforte w dniu 2022-02-10 15:28:21
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 105 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6283
Trt to 50mg prolki ed3 albo 100 ed6
Trt robi się tylko na towarze z apteki.
Badania na początku co 3 tygodnie dla dopasowania odpowiedniej dawki testa (chociaż na 99℅ sprawdzi się to co napisałem wyżej) i dobrania dawki Ia żeby zbić ewentualnie estro, prolka dla pewności też chociaż przy tej ilości nie powinno jej ruszyć. Po dobraniu dawek możesz kontrolnie co 3 miechy, estro, prolke i morfo

Jak później zwiększysz dawki to i tak Cię porobi.

Jak zejdziesz z towaru to będzie tylko gorzej. Na trt nie wchodzi się żeby kiedyś schodzić.

Ogólnie to na moje oko testa teraz masz na dobrym poziomie. W sensie nie zdałam bym na niego tych dolegliwości, o których piszesz. Przed saa miałem niższy poziom i nie miałem takich problemów, a przynajmniej nie ciągle.

Zmieniony przez - petek2008 w dniu 2022-02-10 17:06:14
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 502 Napisanych postów 1886 Wiek 40 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 23353
Trt robi sie tylko na towarze z apteki?co to za bzdura?!

Zmieniony przez - jaaaaa85 w dniu 2022-02-10 17:28:56
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 376 Napisanych postów 2038 Wiek 42 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 70796
I 100 e6w po pewnym czasie to też słabo widzę.... Lepiej już tą 50-75 e3d-e4d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 105 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6283
jaaaaa85

Nie to nie bzdura. Oczywiście, że możesz walić undera, ale w praktyce tylko do czasu. Już tłumaczę o co mi chodzi.
Będąc na bombie i biorąc testa 2xweek po standardowym stężeniu 250 to przy założeniu, że faktyczne stężenie nie jest zgodne z deklarowanym, a wynosi powiedzmy 200 czy 180 to i tak jesteś na bombie i "nic złego" Ci się nie stanie bo i tak przyjmujesz odpowiednio 400/360 testa week.
Przy tym samym założeniu chcąc dostarczyć 100mg ed5-7 (w zależności od ogólnej oceny) i wbijając wała dostarczasz w tym okresie 75-50 i tu pojawia się problem bo okazuje się, że tylko się blokujesz, a stężenie masz w najlepszym przypadku jak na wejściu. Przy odpowiednio dobranej dawce ari do tych 100, nagle zbijasz estro poniżej zakładanego poziomu bo organizm już go tyle nie produkuje.
Na tym i innych forach tak samo, co chwilę pojawiają się tematy z zapytaniem czy test jest wałkiem bo wychodzi go mało w badaniach, a biorą ciągle z tej samej firmy, a wcześniej tak nie było. Jak jest się na trt margines błędu jest dużo niższy w tej kwestii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
zolo333
I 100 e6w po pewnym czasie to też słabo widzę.... Lepiej już tą 50-75 e3d-e4d

100 co sześć dni daje wartości trt (górne zakresy), jak rozbite to według mnie już drugorzędna, jak kto woli.
75 ed3 daje już wyniki ładnie ponad skalę, ale chyba Łodzianin ostatnio pisał, że w stanach już na trt oczekują wyższych wartości niż u nas zakłada norma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 134 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25714
Sugeruje ci 100 -120 testa plus tyle samo primy na dwa razy pon/czwartek bez IA, do tego hcg według uznania. Ja przy takich dawkach mam wynik pod górna granice normy i czuje się zaj**iscie .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 502 Napisanych postów 1886 Wiek 40 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 23353
petek2008
jaaaaa85

Nie to nie bzdura. Oczywiście, że możesz walić undera, ale w praktyce tylko do czasu. Już tłumaczę o co mi chodzi.
Będąc na bombie i biorąc testa 2xweek po standardowym stężeniu 250 to przy założeniu, że faktyczne stężenie nie jest zgodne z deklarowanym, a wynosi powiedzmy 200 czy 180 to i tak jesteś na bombie i "nic złego" Ci się nie stanie bo i tak przyjmujesz odpowiednio 400/360 testa week.
Przy tym samym założeniu chcąc dostarczyć 100mg ed5-7 (w zależności od ogólnej oceny) i wbijając wała dostarczasz w tym okresie 75-50 i tu pojawia się problem bo okazuje się, że tylko się blokujesz, a stężenie masz w najlepszym przypadku jak na wejściu. Przy odpowiednio dobranej dawce ari do tych 100, nagle zbijasz estro poniżej zakładanego poziomu bo organizm już go tyle nie produkuje.
Na tym i innych forach tak samo, co chwilę pojawiają się tematy z zapytaniem czy test jest wałkiem bo wychodzi go mało w badaniach, a biorą ciągle z tej samej firmy, a wcześniej tak nie było. Jak jest się na trt margines błędu jest dużo niższy w tej kwestii.

ale są firmy ktore caly czas trzymają poziom i w 250mg jest 250
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
asdrubal
Sugeruje ci 100 -120 testa plus tyle samo primy na dwa razy pon/czwartek bez IA, do tego hcg według uznania. Ja przy takich dawkach mam wynik pod górna granice normy i czuje się zaj**iscie .
chyba jednak dawka ia wyjdzie taniej niz prima w tej dawce co napisales
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 134 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25714
Może i taniej ale odczucia inne, przynajmniej u mnie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cykl do oceny

Następny temat

Testosteron - Pierwszy cykl

Spalanie
Polecane artykuły